Zilverwit Rotselaar
arrow icon

Rotselaar

Zilverwit

In het centrum van Rotselaar vind je nieuwbouwappartementen die het beste van twee werelden combineren. Zilverwit ligt vlakbij het kerkplein. Hier kom je tot rust komen in een zee van groen en toch ben je hier nooit ver weg van het bruisende stadslevenBrussel ligt op een stevige boogscheut en Aarschot en Leuven kan je bijna zien liggen.  De naam maakt een knipoog naar de wasserij Zilverwit die hier vroeger gevestigd was (en heel vroeger, een limonadefabriek.). Appartementen met een moderne, luchtige architectuur en zongerichte terrassen, een groene binnentuin en een open doorsteek tussen de gebouwen. In 2021 namen de eerste bewoners hun intrek in dit project.

In ‘Zilverwit’ herken je de hand van Van Roey Vastgoed.

 

Voor ieder wat wils

Zilverwit biedt voor elk wat wils. Je kan kiezen uit 42 stijlvolle appartementen en 51 Comfort+ woningen (met de juiste dienstverlening op het juiste moment). Het is een modern en open ontwerp van architect Johan Everaerts dat opvalt door zijn lichte kleuren en doordachte vormgeving. Het geheel bestaat uit vier gebouwen die een harmonieus geheel vormen. De site wordt speels doorbroken door een gezellig karrenspoor richting de Dijlevallei.

 

Bijna-energieneutraal (BEN)

In Zilverwit legden we de lat hoger dan wat de EPB-regeling destijds oplegde. Door in te zetten op duurzame materialen en technieken zijn alle appartementen bijna-energieneutraal (BEN). Dat is niet alleen goed voor het klimaat,
maar biedt ook een financieel voordeel: de overheid beloont een goed BEN-label met een korting op onroerende voorheffing.

 

Licht, lucht en groen

Zilverwit mag dan in het centrum liggen, het is een groene plek mede dankzij de binnentuin. Alle appartementen zijn zo gebouwd om bewoners maximaal de buitenruimtes te laten genieten. Riante raampartijen zorgen dan weer voor licht in overvloed.

 

Plek voor je auto maar evengoed voor je fiets

Zilverwit heeft een ondergrondse parkeergarage met ruime fietsenstalling. Optioneel kunnen er laadpunten voor elektrische wagens voorzien worden. Je vindt er ook twee Cambio-standplaatsen om gebruik te maken van het handige netwerk voor autodelen.

 

ARCHITECT 

Everaerts Architecten

AANNEMER 

Artem

OPLEVERING 

2021

Terug naar het realisatieoverzicht