HOF TER DORPE

Dorp, Oud-Turnhout
Hof ter Dorpe avondbeeld gevels gebouwen HelixHof ter Dorpe gebouw SalviaHof ter Dorpe Oud-Turnhout studio

Dorpskern krijgt groene (woon)verrijking

44

wooneenheden

5.600m²

groen binnengebied

Hof ter Dorpe detail keuken
Hof ter Dorpe woningen Taxus en binnentuinHof ter Dorpe gebouw Helix
Hof ter Dorpe Oud-Turnhout gebouw Helix

Groene woonbuurt in een bruisende dorpskern

Hof ter Dorpe schrijft een nieuw verhaal aan een private zone die zich subtiel verstopte achter een huizenrij, pal in Oud Turnhout. Het doel? Een kwalitatieve woonwijk creëren met een publieke doorgang tussen het dorp en de achtergelegen bestaande woonwijk met school. In overleg met het ontwerpteam, de buurtbewoners en de stedelijke diensten, bepaalden we de basis- en randvoorwaarden om dit project naadloos te integreren in deze levendige dorpskern. Dat het vooral ook een verrijking werd, hoeft niet te verrassen. Buurten, functies en mensen verbinden loont altijd!

Een divers aanbod

Vanaf het prilste begin lag de nadruk op een divers aanbod aan woningtypen, zowel wat grootte betreft, als geschiktheid voor verschillende huishoudens. Zo werden al vanaf de eerste schetsen een aantal eengezinswoningen met een privatieve tuin toegevoegd; een mooie aanvulling op de groepswoningbouw op de rest van de site. Elk gebouw heeft zijn eigen unieke typologie, aangepast aan de oriëntatie en het volume.

De bouwvolumes aan het plein kregen ruime privéterrassen en scheppen in hun plint ruimte voor commerciële voorzieningen, zoals een kapsalon, een opticien of andere handelszaak. Het eerste woonblok in het groene binnengebied bevat doorzonappartementen met twee of drie slaapkamers, waarbij de gelijkvloerse eenheden toegang hebben tot privétuinen. Het parkgebouw herbergt voornamelijk hoekappartementen met één of twee slaapkamers en studio’s, allemaal met royale terrassen om volop te genieten van dit prachtige groene kader.

Hof ter Dorpe interieurbeeld woning TaxusHof ter Dorpe Oud-Turnhout studio

TROEVEN

index
CONSENSUS & PARTICIPATIE
Hof ter Dorpe Oud-Turnhout infopanelen zomerbar

Betrokkenheid van de gemeente en de buurt vormde zonder twijfel de hoeksteen van dit project. Om de buurtbewoners vertrouwd te maken met onze plannen, openden we zelfs een zomerbar op de groene binnenplaats. In dit rustieke kader kon iedereen zich verder informeren aan onze informatiepanelen die het hele project in detail uiteenzetten. Via de panelen linkten we ook naar onze website en brachten we geïnteresseerden rechtstreeks met ons in contact. Deze aanpak gaf mensen de vrijheid om op eigen tempo kennis te maken met het project. Die hoge mate van transparantie resulteerde in een opmerkelijk vlot verloop van het openbaar onderzoek. Draagvlak is voor ons een absolute basisvoorwaarde.

index
LEVENSKWALITEIT

Het project biedt een gevarieerd scala aan woningtypes om aan de behoeften van elk type bewoner te voldoen. We willen een buurt creëren waar iedereen zich welkom voelt. Levenskwaliteit in een gezonde omgeving mag nooit een privilegie zijn. Die inclusieve aanpak gaat verder dan alleen variatie in woningtypen. Een kwalitatief en groen masterplan stimuleert informele ontmoetingen in aangename, gedeelde ruimtes. Een ander heet hangijzer, betaalbaarheid, kreeg van ons alle aandacht. Zo werden ook betaalbare, compacte studio's en vier sociale huurwoningen voorzien.

Hof ter Dorpe Oud-Turnhout Gaura & SalviaHof ter Dorpe Oud-Turnhout studio
index
ENERGIE

Kenmerkend voor dit project zijn de verregaande inspanningen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Een minimum aan energie voor een maximum aan comfort: dat blijft ons opzet. Een KWO installatie voorziet de woningen van hernieuwbare, groene energie. Een Koud-Warmte Opslag is een systeem dat warmte en koude opslaat in de bodem voor verwarming en koeling van gebouwen. Deze installatie is één van de eerste operationele KWO-systemen voor appartementsgebouwen in Vlaanderen!

Het autovrij binnengebied met ondergrondse parkeerplaatsen en bovengrondse fietsenbergingen nodigt bewoners uit om de fiets te nemen voor korte verplaatsingen. De site is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, wat nodeloze fossiele verbranding nog verder terugdringt.

Blog
Nieuwbouw en geothermie: een winnende combinatie!
Op zoek naar een duurzame woning? Dan is energie-efficiëntie cruciaal. Met name de keuze van het verwarmings- en koelsysteem, is hierbij uiterst belangrijk.
Nieuws
Succesvolle opendeurdag Hof ter Dorpe Oud-Turnhout
Hof ter Dorpe omvat in totaal 40 moderne appartementen en 4 eigentijdse woningen. Met een gevarieerd aanbod aan woontypen, vind je hier de perfecte woning, ongeacht je gezinssamenstelling.
Nieuws
Toekomstige bewoners Philippe Dierckx en Marilou Gijsbers kijken uit naar het nieuwe Hof ter Dorpe in Oud-Turnhout
Philippe, Marilou en hun buurman Adriaan Martens kijken uit naar het nieuwe Hof ter Dorpe in Oud-Turnhout
Klik om de kaart te activeren
51.31841579610841
4.981178056292246
Hof ter Dorpe

Oud-Turnhout

IN DE KIJKER

Hof ter Dorpe Oud-Turnhout detail terrasHof ter Dorpe detail gebouw SalviaHof ter Dorpe Oud-Turnhout detail interieurHof ter Dorpe Oud-Turnhout gebouw HelixHof ter Dorpe studioHof ter Dorpe Oud-Turnhout studioHof ter Dorpe Oud-Turnhout detail gevelHof ter Dorpe Oud-Turnhout detail slaapkamer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zie jij jezelf al wonen in deze groene parel in het centrum van Oud-Turnhout?

Maak een afspraak
Hof ter Dorpe avondbeeld gevels gebouwen Helix

Alles uitgebreid lezen?
Download de brochure!

Door je contactgegevens achter te laten en op ‘verzenden’ te drukken, geef je toestemming dat we je mogen contacteren over onze producten en diensten. Hiermee stem je in met onze privacyverklaring. Je kan je op elk moment afmelden. Meer informatie over hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen kan je ook vinden in onze privacyverklaring.
Bedankt voor je interesse! We sturen je de brochure via e-mail.
Error