HOEDHAAR

Veldstraat, Strijkerstraat, Hoedhaarstraat, Hoedenmakerstraat, Lokeren
Hoedhaar Lokeren Belvedère en HoedhaarparkHoedhaar Lokeren HoedhaarparkHoedhaar Lokeren

Harmonieuze woonmix herrijst uit industriële as

300-tal

wooneenheden

>30.000m²

bovengrondse vloeroppervlakte

25.000m²

publiek Hoedhaarpark

Hoedhaar Lokeren vlonderpad en parkappartementen
Hoedhhaar Lokeren muurwoningenHoedhaar Lokeren HAP Festival
Hoedhaar Lokeren HAP Festival

Eigentijds samenleven op een plek vol geschiedenis

Hoedhaar, een opmerkelijk woonproject in hartje Lokeren, verbindt niet alleen het verleden met de toekomst: dit project verenigt mensen! Wat ooit een industrieterrein was, werd succesvol getransformeerd naar een nieuwe wijk die plaats biedt voor 300 gezinnen. De geschiedenis van deze locatie is gekleurd door de voormalige Hoedhaarfabriek, maar vandaag is dit een ode aan het nieuwe samenleven. We hebben ook bewust het bestaande groen behouden en de Vondelbeek opnieuw blootgelegd. Gelegen op slechts een steenworp van het bruisende stadscentrum, het station, sportfaciliteiten, ziekenhuis en scholen, baadt Hoedhaar in de levendige charme van Lokeren.

Een unieke harmonie

Dit herontwikkelingsproject, deel van het 'Thuis in de stad'-initiatief, wordt ondersteund door het Vlaams Stedenbeleidsfonds en transformeert de oude Hoedhaarfabrieksite tot een groene buurt die barst van het leven. Hoedhaar, een typevoorbeeld voor brownfield-reconversie, werd een lofzang aan de natuur én de gemeenschap in een eigentijdse woonvisie. Wandelen, spelen, fietsen, picknicken, rusten… alles komt samen in deze unieke harmonie.

Hoedhaar Lokeren speeltuinHoedhaar Lokeren muurwoningen, Belvedère, Hoehaarpark
Hoedhaar Lokeren Skilpod

Gemeenschap centraal

Het project miste z’n doel niet. Op het terrein van de hoedhaarfabriek ontstaat nu een levendige gemeenschap met maar liefst 306 unieke wooneenheden die alle generaties omarmen. Hier, te midden van alle historie, verrijzen niet alleen prachtige, duurzame woningen, maar ook een nieuw kinderdagverblijf, een buurtwinkel en een ruimte voor kleine ondernemingen.

Een buurt om in te leven

Dit project omarmt de toekomst met een bruisende, autoluwe buurt waarin gezinnen floreren. Het aanbod is net zo divers als het leven zelf. Hier vind je zowel eengezinswoningen, als sociale woningen (waarvan sommige toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers), bouwgronden en appartementen die uitkijken op een weelderig park en het bruisende stadscentrum. We hebben ruimtes ontwikkeld met fiets- en wandelpaden, speelplekken en groene zones, waarmee we een veilige en levendige gemeenschap creëren. De rode draad? Inclusief wonen, zoals ook het mooie co-housingproject zo treffend illustreert.

Hoedhaar Lokeren BelvedèreHoedhaar Lokeren

TROEVEN

index
CONSENSUS & PARTICIPATIE

Samenwerking en open communicatie waren cruciaal. Onze procesmanager leidde het project, ondersteund door een dynamische stuurgroep en verschillende thematische werkgroepen. In samenwerking met Common Ground, hebben we extra ingezet op betrokkenheid van de buurtbewoners. Ondanks wat initiële koudwatervrees, heeft de buurt het project omarmd, mede door de ontwikkeling van het prachtige park. We organiseerden talloze buurtsamenkomsten en zelfs huisbezoeken om feedback te verzamelen en informatie te delen. We gaan immers altijd voor gastvrije buurten. Diverse evenementen en zelfs een nieuwsbrief, de Hoedhaargazet, werden enthousiast onthaald in de gehele buurt. Missie geslaagd!

index
CIRCULARITEIT

‘Oeverwoningen’; één van de projectonderdelen van Hoedhaar, werd gerealiseerd met behulp van een modulair bouwsysteem, gepatenteerd door zusterbedrijf Skilpod. Doorgedreven inzet op modulair bouwen past perfect in onze visie rond circulariteit, verlenging van de levensduur en energie-efficiëntie. Door bovendien extra aandacht te besteden aan betaalbaar wonen, tonen we ook onze toewijding aan het drukken van de TCO (Total Cost of Ownership).

Hoedhaar Lokeren Skilpod interieurHoedhaar Lokeren Skilpod
Nieuws
"Een groot pluspunt van wonen in Belvedère, vind ik het Hoedhaarpark", Ann Verhoeye
Belvedère is de blikvanger van het Hoedhaarpark. Ann Verhoeye kocht, als één van de eersten, in september 2019 een gelijkvloers appartement.
Nieuws
Wat vinden huidige bewoners van een Van Roey Vastgoed-project? Vandaag: David De Bock & kinderen
David De Bock is erg actief in zijn professioneel leven en heeft twee kinderen. “Vroeger huurde ik een woning buiten het centrum van Lokeren. Begin 2017 vond ik dat het tijd werd om iets te kopen en daarom ging ik op zoek naar een nieuwe thuis. Die heb ik gevonden in Hoedhaar”, aldus David.
Nieuws
Wat vinden huidige bewoners van een Van Roey Vastgoed-project? Vandaag: Carolien Ongena, Lars & Stieg
Carolien Ongena heeft in Lokeren een nieuwe thuis gevonden. Daar trok ze met haar kinderen Lars en Stieg in één van de ‘muurwoningen’ van project Hoedhaar.
Klik om de kaart te activeren
51.099381346383986
3.993791129749869
Hoedhaar

Lokeren

IN DE KIJKER

Hoedhaar Lokeren speeltuinHoedhaar Lokeren uitzichtHoedhaar Lokeren muurwoningHoedhaar Lokeren SkilpodHoedhaar Lokeren verkavelingenHoedhaar Lokeren bewonersHoedhaar Lokeren detailsHoedhaar Lokeren interieur
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.