De Lommert Rijkevorsel
arrow icon

Rijkevorsel

De Lommert

In het hartje van Rijkevorsel, onder de schaduw van de kerk, namen in 2021 de eerste bewoners hun intrek in De Lommert. Hier vind je nieuwbouwappartementen die bijna-energieneutraal zijn (BEN). Appartementen met veel licht en lucht, waar je in een aangename omgeving tussen de bomen je buren tegen het lijf kan lopen.

In ‘De Lommert’ herken je de hand van Van Roey Vastgoed.

 

Voor ieder wat wils

De Lommert biedt verschillende types appartementen verspreid over drie gebouwen. Enerzijds is er ‘De Rozekes’ en anderzijds ‘Den Aak’ en ‘Den Beuk’.

De Rozekes telt 17 appartementen, waarvan 2 penthouses. Alle appartementen zijn voorzien van 1, 2 of 3 slaapkamers. Ze werden zo ontworpen dat ze voor alle leeftijden vlot toegankelijk zijn. De meeste appartementen hebben aan weerskanten een terras, waardoor de bewoners de hele dag lang kunnen profiteren van de zon. De achterzijde kijkt uit op het aangrenzende groen.

Den Aak en Den Beuk zijn villa’s met elk 6 appartementen. Deze appartementen tellen 2 of 3 slaapkamers en zijn voorzien van een ruim terras. De gelijkvloerse appartementen genieten bovendien van een prachtige tuin met zuid- of west-oriëntatie. De appartementen beschikken over 3 gevels, waardoor de bewoners maximaal kunnen genieten van het licht en het zicht op het omringende groen. In de binnentuin Den Hof kunnen de bewoners elkaar in een rustige omgeving ontmoeten.

 

Bijna-energieneutraal (BEN)

In De Lommert legden we de lat hoger dan wat de EPB-regeling destijds oplegde. Het concrete gevolg hiervan is dat alle appartementen in De Lommert bijna-energieneutraal zijn (BEN). De daken zijn bedekt met zonnepanelen. De bewoners profiteren daardoor jaar na jaar van lage energiekosten. Ze genieten gedurende 5 jaar 50% korting op de onroerende voorheffing.

 

Licht, lucht en groen

De Lommert mag dan in het centrum liggen, het is een groene plek die rijk is aan bomen. Alle appartementen zijn zo gebouwd om bewoners maximaal van het licht en de buitenruimtes te laten genieten. De groene omgeving wordt doorgetrokken tot op de groendaken.

 

Plek voor je auto maar evengoed voor je fiets

In De Rozekes is een ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan 27 auto’s. In Den Aak en Den Beuk zijn 6 bovengrondse, collectieve parkeerplaatsen. Maar er is evengoed aan de fietsers gedacht. Er is een collectieve fietsenstalling met laadpunten voor elektrische fietsen.

 

Vlotte bereikbaarheid

In Rijkevorsel kom je ogen te kort tijdens een wandeling langs de stenen bergmolen en authentieke jaagpaden. Maar vergis je niet: ondanks het landelijke karakter, moeten de bewoners geen grote afstanden trotseren voor hun dagelijkse verplaatsingen. Een supermarkt, bakker en twee scholen bevinden zich op wandelafstand. Vlak om de hoek liggen maar liefst vier bushaltes en binnen een half uur sta je met de auto in centrumstad Turnhout.

 

ARCHITECT 

BULK architecten

AANNEMER 

Artem

OPLEVERING 

2021

 

Terug naar het realisatieoverzicht