LEEFKWALITEIT

IS EEN BASISRECHT

Iedereen heeft recht op een comfortabele thuis, omringd door voorzieningen die het leven verrijken en vergemakkelijken. Leven en wonen zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij geloven alvast in betaalbare, gezonde huisvesting voor iedereen.

't Convent Tienen ontmoetingsruimte

Leefkwaliteit is maatwerk

Leefkwaliteit betekent voor iedereen wat anders. Voor de één is het een gezellig huis om zich in terug te trekken, voor de ander juist een bruisende gemeenschap met gedeelde ruimtes en veel faciliteiten, nog een ander is vooral begaan met de juiste ontwikkelingskansen voor zijn of haar kroost. Daarom ontwikkelen we het liefst verschillende soorten huizen en woonconcepten, zodat iedereen een perfect passende thuis vindt.

Onze belofte aan jou (en je hele buurt)

Als buurtontwikkelaar streven we naar leefkwaliteit voor jou en iedereen in je buurt (inclusief fauna en flora). We willen een inclusieve, gastvrije omgeving creëren waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Ons doel gaat verder dan huizen bouwen of ruimtes ontwerpen; wij creëren levendige, bloeiende gemeenschappen.

HOE WE DIT CONCREET

REALISEREN?

Centrumlocatie
LOCATIES VOL POTENTIEEL

Zeiden we al dat we nogal kieskeurig zijn? Dat heeft zo z’n redenen: Jouw perfecte thuis past in een uitgekiend ecosysteem dat overloopt van potentieel rond mobiliteit, groene ruimte, faciliteiten en voorzieningen. Levende buurten vergen geen bouwgrond, maar een geschikte voedingsbodem. Onze projecten bevinden zich op slimme locaties, helemaal geschikt voor de ‘15-minutenbuurt’. Door breder te denken dan alleen wonen, creëren we levende buurten waarin verschillende faciliteiten en diverse woontypologieën elkaar versterken.

Huis/Architectuur
EEN PASSENDE WOONVORM VOOR ELK TYPE BEWONER

Vanzelfsprekend heeft niet iedereen dezelfde wensen, budgetten en noden. Daarom ontwikkelen we buurten waarin we verschillende woonoplossingen voorzien. Compacte of net ruime appartementen, kangoeroewoningen, meegroeiwoningen, studio’s, penthouses... We bouwen een passend nest voor iedere bewoner.

Recreatie
BELEEF JE BUURT

Een buurt moet meer zijn dan alleen een perimeter rond jouw woning, toch? Daarom voorzien we plekken die sociale interactie bevorderen. Denk aan gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten zoals pleintjes, speelruimtes en ontmoetingsplekken waar je makkelijk een praatje slaat. Ook gedeelde werkplekken, waarmee je trouwens meteen fileleed of ander tijdverlies vermijdt, versterken nog de interactie.

Financieel - Betaalbaar
EEN BETAALBARE THUISBASIS VOOR IEDEREEN

Inclusie zonder betaalbaarheid is gedoemd om te falen. We begrijpen dat de kosten van huisvesting best pittig kunnen zijn, ongeacht je positie. Daarom werken we aan innovatieve betaalbaarheidsconcepten. Splitskopen, hybride wonen en sociale woningbouw zijn enkele van de manieren waarop we een kwaliteitsvolle woning haalbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.

BEKIJK ONZE PROJECTEN

EN OVERTUIG JEZELF

Hoedhaar Lokeren HAP FestivalHoedhaar Lokeren Belvedère en Hoedhaarpark

Hoedhaar: kwaliteitsvol wonen

In Hoedhaar vormen diverse woningtypes, inclusief co-housing, sociale woningen en aanpasbare voorzieningen een gezellige kern. Het voormalige fabrieksterrein is omgetoverd tot een prachtig park, een groene oase voor de buurt. Hier genieten bewoners van groen, spelmogelijkheden, wandelpaden en picknickplaatsen. De groene ruimtes worden versterkt en het historisch erfgoed blijft behouden. Hoedhaar staat voor een autoluwe, gezinsvriendelijke wijk en garandeert een kwalitatieve leefervaring. Het door ons georganiseerd HAP festival in het park was qua community building alvast een schot in de roos!

Meer over Hoedhaar
De Notelaar MalleDe Nieuwe Dokken Gent

Sociale woningbouw in De Notelaar

In nieuwbouwproject De Notelaar in Oostmalle, dat ook een aantal sociale woningen bevat, vormt de nabijheid van een brede waaier aan voorzieningen een belangrijke meerwaarde: kinderopvang, scholen, een bibliotheek, diverse winkels, een supermarkt en gezellige cafeetjes… Er komen ook tal van busverbindingen samen. Je bent dus zó in Antwerpen, Turnhout of Lier.

Sociale woningbouw in De Nieuwe Dokken

De 20% sociale woningen in De Nieuwe Dokken in Gent helpen mee om de grote vraag naar betaalbare huisvesting in de Arteveldestad te verminderen.

Meer over De Nieuwe Dokken
Gemeenschapsvoorziening Hoedhaar Lokeren (Belvedère)Gemeenschapsvoorziening 't Convent Tienen

Gemeenschapsvoorziening in Hoedhaar stimuleert ontmoeting

In het Belvedère blok in Hoedhaar is voorzagen we een gemeenschappelijke ruimte op het gelijkvloers met onder meer een kitchenette en een aangrenzende tuin. Het is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Deze ruimte bevordert sociale interactie, waardoor het een positieve bijdrage levert aan het welzijn van de bewoners.

ONtdek hoedhaar

Gemeenschapsvoorziening in ’t Convent

In 't Convent in Tienen werd op de locatie van het voormalige parochiecentrum een nieuwe ontmoetingsruimte gecreëerd. Deze ruimte is bedoeld als een centrale plek waar bewoners en buurtbewoners samenkomen voor diverse activiteiten, met als doel de onderlinge band te versterken. Er kunnen verschillende evenementen plaatsvinden; van lezingen en bridgeavonden tot ontspannende yogalessen of zelfs familiefeesten.

Meer over 't convent
De Nieuwe Dokken Gent Dubbeltuupe

Dubbeltuupe: co-housing doordacht gefaciliteerd

Dubbeltuupe, gelegen in het Noordveld van De Nieuwe Dokken en ontworpen door Denc!-Studio, is een uniek co-housing project. Het bestaat uit 16 volledig uitgeruste individuele appartementen, een veelzijdige gemeenschappelijke ruimte langs de kade, ateliers in een half verdiepte kelder, en een daktuin voor bewoners. Wij hebben de groepssamenstelling georganiseerd en de benodigde middelen verstrekt voor de initiële inrichting van de gemeenschappelijke ruimten.

meer over de nieuwe dokken
Hoedhaar Lokeren Skilpod modulair bouwenHoedhaar Lokeren Skilpod modulair bouwen
Hoedhaar Lokeren Skilpod interieurHoedhaar Lokeren Skilpod modulair bouwen

Flexibel en comfortabel wonen dankzij modulair bouwen in Hoedhaar  

Ook modulair bouwen met onze partner Skilpod draagt bij tot het verbeteren van de leefkwaliteit. Deze bouwmethode is niet alleen snel en efficiënt, maar bereikt ook een hoger niveau van comfort, duurzaamheid en aanpasbaarheid aan individuele behoeften.

Meer over Hoedhaar