ENERGIE VOOR JOU...

EN DE PLANEET

Maximaal comfort tegen de laagst mogelijke kosten voor jou, de samenleving en onze planeet. Dat is waar we samen voor gaan. Vooral het gebruik van fossiele brandstoffen moet drastisch omlaag: duurzame energiebronnen zijn het enige juiste alternatief. Dat onze ecologische oplossingen ook economisch interessant blijken, is dan extra mooi meegenomen!

‘Energie’ dekt vele ladingen

Energie gaat over zoveel meer dan alleen licht en warmte. Het gaat over efficiëntie, kostenbesparing en het verminderen van je ecologische voetafdruk. Dat hebben we hier goed begrepen. Daarom zetten we alles op alles voor slimme ontwerpen en innovatieve technologieën die voor jou echt het verschil maken… in je wooncomfort én je portemonnee.

WAT DOEN WE

CONCREET?

Energie
TERUGDRINGEN VAN DE ENERGIEVRAAG

Als buurtontwikkelaar streven we ernaar om comfortabele huizen te creëren die niet alleen voldoen aan jouw behoeften, maar ook de planeet ontzien. We geloven in het minimaliseren van de vraag naar warmte of koeling door slim te ontwerpen en juist te isoleren.

Duurzaamheid
DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Vanuit onze mensgerichte filosofie is duurzaamheid een absolute prioriteit. Daarom screenen we elk project om er de meest geschikte duurzame technologie toe te passen. Onze voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling leiden tot innovatieve oplossingen die de energie-efficiëntie voelbaar verbeteren.

Expertise
TEAM VAN EXPERTEN

Intern in onze groep, maar ook extern zijn we omringd door bedrijven met een schat aan expertise rond groene technologieën. Samen versterken we onze sector met geavanceerde energieoplossingen die jouw leven vergemakkelijken.

Ecologie en milieu
GEOTHERMIE EN ESCO'S: BODEMLOOS COMFORT

Waar mogelijk kiezen we resoluut voor geothermie, waarbij we de bodem gebruiken als ‘batterij’ voor warmte- en koude opwekking. We onderzoeken en faciliteren Energy Service Companies (ESCO's). Een ESCO is gespecialiseerd is in het leveren van energie-efficiënte oplossingen en diensten om energieverbruik te verminderen en kosten voor gebruikers te optimaliseren.

Energie
ELEKTRIFICATIE EN ZELFVOORZIENING

Energie en duurzaamheid gaat voor ons veel verder dan het voldoen aan opgelegde normen. Het strengste zijn we voor onszelf.  We willen voortrekker zijn op vlak van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Daarom zetten we sterk in op onze eigen groene stroomproductie, een elektrisch wagenpark en batterijen die het verbruik van dieselgeneratoren minimaliseren.

DUURZAME VOORBEELDEN

DIE JE ENERGE GEVEN

De Nieuwe Dokken Gent duurzame systemen

'ZAWENT', De Nieuwe Dokken: geen druppel gaat verloren!

In de Nieuwe Dokken draait alles om duurzaamheid. Met ZAWENT (Zero AfvalWater, Energie- en Nutriënten Terugwinning) wordt afvalwater zorgvuldig gescheiden en behandeld. Biogasproductie uit keukenafval en zwart water, samen met nutriëntenherwinning, vormen de kern van dit proces. Het gezuiverde water krijgt, na warmteterugwinning en filtering, een tweede leven in omliggende industrieën. Zo benutten we water maximaal én minimaliseren we verspilling.

ontdek De Nieuwe DOkken
Iftech geothermie

Koud-Warmteopslag in Hof ter Dorpe

Een KWO installatie voorziet de woningen in Hof ter Dorpe van hernieuwbare, groene energie. Zo’n Koud-Warmte Opslag is een systeem dat warmte en koude opslaat in de bodem voor verwarming en koeling van gebouwen. Deze installatie is één van de eerste operationele KWO-systemen voor appartementsgebouwen in Vlaanderen!

Meer over Hof ter Dorpe

De Gaanderij: geothermie optimaal benut

Net als in Hof ter Dorpe (en nog vele andere van onze projecten) worden ook de wooneenheden in De Gaanderij verwarmd én gekoeld via een warmtenet op basis van geothermie. Innovatie, efficiëntie en historisch wonen gaan hier dus perfect hand in hand.

Ontdek De Gaanderij
Ortus Wezembeek-Oppem

Ortus: BREEAM gecertificeerd

Met onder meer een KWO-installatie getuigt ook de welverdiende BREEAM-certificatie (beoordelingscriterium voor duurzaamheid) van het gemeentehuis in Wezembeek-Oppem van een grote inzet op duurzaamheid.

ontdek Ortus
De Nieuwe Dokken middenveld Faar en Dek

De Nieuwe Dokken: duurzaamheid als leidraad

Het volledige ontwerp van De Nieuwe Dokken is doordrenkt van integrale duurzaamheidsprincipes. Het project werd dan ook bekroond met een indrukwekkende score van 93,7 op de duurzaamheidsmeter van Stad Gent en een BREEAM-uitmuntend accreditatieniveau voor specifieke entiteiten , zoals het gebouw ‘rode Faar.’ BREEAM is een internationaal erkende beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en infrastructuur meet en beoordeelt.
Ook de koppeling van energie, water en voedingsstoffen in gesloten kringlopen - circulair ontworpen - resulteert in aanzienlijke besparingen en minimaliseert verspilling. Alle gebouwen zijn van laag-energie niveau en worden verwarmd met behulp van groene warmte via een lokaal warmtenet.

Meer over De Nieuwe Dokken
Wonen in Ortus Wezembeek-Oppem't Convent Tienen

Slimme terrassen bevorderen comfort en energiebesparing in Ortus en ‘t Convent

Slim ontworpen terrassen bij 't Convent en Ortus betekenen een wereld van verschil voor het energieverbruik en het comfort van de bewoners. Door te werken met uitpandige terrassen, creëren we slagschaduw op de gevels en/of op de onderliggende terrassen. Die slagschaduw biedt comfortabele buitenruimtes, beschermt tegen schadelijke UV-stralen en verlengt de levensduur van meubilair door direct zonlicht tegen te houden. Het werkt ook energiebesparend doordat we hiermee de warmtebelasting op aangrenzende binnenruimtes verminderen.