Hof ter Dorpe: verkwikkend wonen in Oud-Turnhout

Wonen in Oud-Turnhout geeft je een unieke mix van eigentijds comfort en weelderige natuur. Met Hof ter Dorpe als je nieuwe thuis, omarm je het beste van twee werelden. De indrukwekkende natuur brengt je tot rust, terwijl de culturele, culinaire en shopping hotspots van Oud- turnhout en Turnhout de wereld aan je voeten leggen.

Ideale uitvalsbasis
Alles naast de deur
Van een supermarkt tot een gezellige bakker en bruisende brasserieën, je hebt alles op een steenworp. Zelfs de school en sportvereniging van je (klein)kinderen ligt op wandelafstand.
Bruisend - Levendig
Je dorpsplein lééft
Oud-Turnhout is een opvallend levendige gemeente. Het bruisende dorpsplein bulkt van de fijne winkeltjes en gelegenheden waarin mensen elkaar ontmoeten. De aanwezigheid van cultureel centrum ‘De Djoelen’ is uiteraard ook mooi meegenomen.
Recreatie
De natuur als buur
Hof ter Dorpe biedt je een vredige omgeving te midden van deze levendige dorpskern. Met bijna de helft van de site gereserveerd voor natuurlijke schoonheid, heb je ruimte voor picknicks, spontane ontmoetingen in de gemeenschappelijke tuin en prachtige zonsondergangen. De overvloedige lokale plantensoorten zorgen voor een gevarieerde flora en fauna en functioneren als een natuurlijke buffer voor de omgeving.
Fiets
Fiets- en Wandelplezier
Niet alleen de site en het dorp zelf zijn prachtig. Oud-Turnhout is een waar paradijs voor fiets- en wandelliefhebbers. Hof ter Dorpe's centrale ligging garandeert vlotte toegang tot de adembenemende natuur die deze gemeente omringt.

Oud-Turnhout en omgeving: verdwaal in schoonheid

Het genot stopt natuurlijk niet bij Hof ter Dorpe. Oud-Turnhout is een heus fiets- en wandelparadijs, omringd door bezienswaardigheden en activiteiten op maat van elke natuur- en/of cultuurliefhebber. De nabijheid (en vlotte bereikbaarheid) van Turnhout zorgt ervoor dat je werkelijk alle voordelen van het stadsleven met de fiets tegemoet rijdt.

Klik om de kaart te activeren
51.31857452366388
4.981237299434874
Hof ter Dorpe

Oud-Turnhout

Abdij van Postel
De Abdij van Postel
Heerlijk verdwalen in prachtige historiek? Bezoek dan zeker deze imposante abdij uit de twaalfde eeuw. De ‘Premonstratenzers’ beschouwen gastvrijheid als een heilig goed. Ze houden zich bezig met bosbouw, landbouw en veeteelt. Om zichzelf te onderhouden, brouwen ze bier en maken ze kaas. Dit is een plek die je graag zal bezoeken. Hoe bedrijvig het er ook mag zijn, eenmaal binnen de kloostermuren, overvalt je een zalige rust.
Landschap De Liereman
Natuurgebied landschap De Liereman
Dit is het eerste officiële natuurreservaat in de Kempen. Je hoort de regionale, rustgevende geluiden van de natuur. Het landschap is een lust voor het oog met een mozaïek van bossen, graslanden, heidevelden en veengebieden. Konikpaarden, Shetland-pony's, schapen en Galloway-runderen grazen ongestoord tussen al die Kempische natuurpracht. Een vlonderpad en uitkijkhut laten je de natuur in al zijn glorie beleven.
Grote Markt Turnhout
Turnhout vlakbij
In Turnhout verbindt de kanaalbrug mensen en landschappen. Ook de hoofdstad van de Kempen combineert dat typische stedelijke gevoel met wijdse natuur. Het Bels Lijntje, het Turnhouts Vennengebied , de Dombergheide… allemaal grenzen ze aan Oud-Turnhout.  Met het kaartenmuseum, de grote markt, Turnova en cultuurtempel de Warande heb jij de wereld op fietsafstand.
Hof ter Dorpe avondbeeld gevels gebouwen Helix
Hof ter Dorpe logo beige
Een groene parel aan het dorpsplein

Hof ter Dorpe in het nieuws

Blijf je graag op de hoogte van alles wat er over Hof ter Dorpe verschijnt? Dan vind je hier alle artikels, reportages, interviews en blogposts over dit opmerkelijk fijne woonproject.

Blog
Nieuwbouw en geothermie: een winnende combinatie!
Op zoek naar een duurzame woning? Dan is energie-efficiëntie cruciaal. Met name de keuze van het verwarmings- en koelsysteem, is hierbij uiterst belangrijk.
Nieuws
Succesvolle opendeurdag Hof ter Dorpe Oud-Turnhout
Kom zeker langs op onze opendeurdag tussen 10u en 13u! We vertellen je graag meer over ons woonproject en hoe het jouw leven verandert.
Nieuws
Toekomstige bewoners Philippe Dierckx en Marilou Gijsbers kijken uit naar het nieuwe Hof ter Dorpe in Oud-Turnhout
Philippe, Marilou en hun buurman Adriaan Martens kijken uit naar het nieuwe Hof ter Dorpe in Oud-Turnhout
Ga naar vanroeyvastgoed.be
terug naar het project