Torck, Deinze: stadsleven met een vleugje natuur

Stel je voor: een levendige buurt in de stad, inclusief alle comfort van een eigentijds stadscentrum, gecombineerd met de sereniteit van natuurgroen. Dat is Torck in Deinze. Deze locatie vindt perfect de balans tussen het bruisende stadsleven en de rust van natuurlijke elementen. De vele praktische troeven, alle faciliteiten liggen hier namelijk makkelijk dichtbij, vervolledigen nog jouw perfecte woonervaring!

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid? 10 op 10!
Torck bevindt zich langs de Ommegangstraat en de Liefkemeirestraat in Deinze. Het station is dus vlakbij, waardoor het de ideale uitvalsbasis is om te pendelen of de omgeving te verkennen. Maar het wordt nog beter: de nabijheid van de fietssnelweg tussen Gent en Waregem én de toegang tot de E17 zorgen voor een naadloze verbinding met omliggende steden zoals Gent, Kortrijk en Waregem.
Opwaardering
Opwaardering van de buurt
De verlaten Torck-site werd getransformeerd tot een levendig stukje stad. We palmden hier geen ruimte in, maar gaven een volledig nieuwe invulling aan deze historische buurt. Onze architectuur eert de rijke lokale geschiedenis met warme, roodbruine gevelstenen die teruggaan naar de voormalige gebouwen van Les Usines Torck. De buurt werd dus niet extra belast, wel helemaal opgefrist.
Groen
Groener dan je denkt
Je woont dan wel in een bruisende stad; de natuur beïnvloedt de woonervaring hier veel meer dan je zou denken. Torck ligt in een verkeersluwe omgeving, helemaal omringd door groen. Sluit gerust even je ogen en geniet. Wil je je helemaal onderdompelen? Dan vind je de Brielmeersen, een groene oase, op wandelafstand.
Ideale uitvalsbasis
Uitzonderlijk praktisch
Uiteraard hebben we ook het praktische aspect nooit uit het oog verloren. Op loopafstand vind je alle voorzieningen die je nodig hebt: cultuur, stadsdiensten, sportfaciliteiten, supermarkten, gezellige restaurants, lokale bakkers, scholen (basis en secundair), banken en diverse ontspanningsmogelijkheden.

De Leiestreek: land van Leie, Reve en rust

Neen, aan prikkelende activiteiten is er in deze regiogeen gebrek. De streek loopt over van natuurlijke en culturele schatten. Wie hier woont, raakt gegarandeerd gefascineerd door zoveel rijke en tegelijk oer-Vlaamse historiek. Tijd om dit allemaal te laten bezinken? Dan vind je moeiteloos je rust in de weidse natuurlandschappen.

Klik om de kaart te activeren
50.97702299761944
3.5292245829049693
Torck

Deinze

Kasteel van Ooidonk Deinze
Historische grandeur
Deinze zelf, toegangspoort tot de Leiestreek, betovert met zijn serene omgeving en natuurlijk z’n pronkstuk: Kasteel Ooidonk, een middeleeuwse burcht met een Spaans-Vlaamse Renaissance-architectuur die de Franse Loire-kastelen makkelijk naar de kroon steekt.
Mudel Museum Deinze
Mudel Museum
Het Stedelijk Museum van Deinze, opgericht in 1942, eert de kunstenaars van de Leiestreek en huisvest schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen die exclusief door lokale kunstenaars zijn gemaakt. Het museum biedt zowel nationale als internationale aantrekkingskracht. Absoluut de moeite waard!
Domein De Brielmeersen Deinze
Ontspanning in De Brielmeersen
Zelden vind je zoveel leuke activiteiten op één plek. In Provinciaal recreatiedomein De Brielmeersen zal je gezin ontspannen, spelen, heerlijk eten, dieren bewonderen, minigolfen, petanquen, wandelen, natuurwandelingen maken, sporten op de Finse piste, fit-o-meter of street workout. Goed voor een leven vol amusement en genot.
Wandelroutes in het groen
Natuurlijke én culturele pracht
De Leiestreek, tussen Zulte en Gent, verwent natuurliefhebbers en kunstliefhebbers. De oude Leiearmen, de oude Kalevallei, en prachtige dorpskernen wachten om verkend te worden. Vier beroemde inwoners; Gaston Martens, Modest Huys, Georges Dheedene, en Roger Raveel, delen een sterke band met de Leie en gaven hun naam aan 4 prachtige wandelroutes die de kunst en de rivier in de schijnwerpers zetten. Wist je trouwens dat de Leiestreek ook de rustplaats is van Nederlandse schrijver Gerard Reve? Ook dat is natuurlijk geen toeval.
Torck Deinze binnentuin
Logo Torck Deinze
Een rijke geschiedenis & beloftevolle toekomst

Torck in het nieuws

Blijf je graag op de hoogte van alles wat er over Torck verschijnt? Dan vind je hier alle reportages, artikels interviews en blogposts over dit uitzonderlijk mooie woonproject.

Blog
Wat is herontwikkeling van vastgoed?
Herontwikkeling geeft een tweede leven aan bestaand vastgoed. Ofwel door renovatie, ofwel door een complete transformatie waarbij een gebouw of site een volledig nieuwe bestemming krijgt. Om geen nieuwe, open ruimte in beslag te nemen bij het realiseren van woonprojecten, kiest ook Van Roey Vastgoed bewust voor herontwikkeling.
Nieuws
Torck: duurzaam wonen in een groene omgeving
Met een ecologisch verantwoord nieuwbouwproject zoals Torck in Deinze kan je dan ook heel wat besparen op je energiekosten én je steentje bijdragen aan het milieu.
Blog
Het belang van akoestische isolatie in de woning
Luidruchtige buren of straatlawaai kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig kan je geluidsoverlast vermijden met akoestische isolatie. Bij Van Roey Vastgoed doen we hiervoor beroep op de expertise van een akoestisch studiebureau.
Ga naar vanroeyvastgoed.be
terug naar het project