De Nieuwe Dokken
Gent

De Nieuwe Dokken: ontdek het nieuwe wonen!

In het noorden van Gent, aan de historische Oude Dokken, wordt een nieuw verhaal geschreven. Hier, in de schaduw van de historische stad Gent, gaan moderne leefbaarheid, stadsontwikkeling en duurzaamheid hand in hand. Welkom in De Nieuwe Dokken, waar het leven volop stroomt. Een ecologische buurt met ongeveer 400 appartementen en huizen, gezellige parken, een schoolgebouw en kantoorruimtes ontstaat aan de Schipperskaai.

De Nieuwe Dokken zuidveld

Hoe wil jij wonen in De Nieuwe Dokken?

In De Nieuwe Dokken vind je verschillende, gevarieerde woonopties, klaar om te dienen als decor voor jouw verhaal.

Tournesol
Dit zijn plekken waar de zomer nooit eindigt. 61 stralende appartementen met een adembenemend uitzicht op het rustieke water en de historische binnenstad van Gent. Jouw terras is een oase van licht, de groene publieke ruimte aan de voet van Tournesol brengt je tot rust. Ook de architectuur betovert met terrassen onder elegante pergola's, zodat jij volop geniet van het panoramische stads-, water- en groene uitzicht. Binnen én buiten verzorgen we jouw appartement tot in de puntjes, precies zoals jij het wilt. Onze interieurarchitecten luisteren naar jouw wensen en geven je diverse, op maat gemaakte opties met onze afwerkingspakketten. Jouw leven, jouw woning.
Bolders Kade
In deze charmante appartementen leef je samen met het water. Even de benen strekken voor wat landelijke beweging? Dan is er ook een gloednieuw park naast de deur. Er zijn geen auto's in de buurt dankzij de focus op ondergronds parkeren. Het gelijkvloers omvat twee duplexwoningen, een fietsenberging en een inkomzone voor de bovenliggende woningen. Je privé buitenruimte staat in directe verbinding met de door groen omgeven paden die leiden naar het publiek park. Kies zelf hoe je jouw appartement wilt beleven. Dankzij de duurzame materialen geniet jij optimaal van jouw ideale kadeleven.
Dames & Heren
Tien ruime woningen ontworpen door BEEL architecten, waarvan vijf direct aan de kade van de Gentse Dokken liggen, terwijl de andere vijf genieten van een groenrijke privétuin. Aan de ene kant een weelderige moestuin, aan de andere kant kijk je uit over het kabbelende water en de historische stad. Hier ervaar je de kade in al haar pracht.
De Nieuwe Dokken Gent moestuin

Een duurzame thuis

Van een warmtenet en afvalwaterzuivering tot het hergebruik van keukenafval voor een collectieve moestuin en voldoende elektrische laadpalen: we nemen onze verantwoordelijkheid voor de komende generaties serieus! Als bewoner word je automatisch deelnemer aan de duurzaamheidscoöperatie DuCoop. Wonen in De Nieuwe Dokken betekent dus ook: maximaal comfort, betaalbare energie én een permanente bijdrage aan de  verduurzaming. Een ideale combo!

Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek hoe jouw nieuwe begin eruitziet!
Naar De nieuwe dokken

Waarom leven in De Nieuwe Dokken aanvoelt als een voorrecht

De Nieuwe Dokken Gent  Bataviabrug
01
Leven aan het water
De Nieuwe Dokken is geen ‘gewone’ buurt; het is een plek waar je gulzig het Gentse stadsleven proeft terwijl je omgeven wordt door rust in z’n meest betoverende vorm. De ligging aan de Schipperskaai, met uitzicht op het water vanuit de hele zuidwestgevel, laat je volop genieten van de avondzon. Vanuit je woning stap je dan zo de kade op, omringd door het glinsterende water.
02
Een duurzame toekomst
De Nieuwe Dokken is geen standaard bouwproject; het is een visie op de toekomst van wonen. Hier springen we zorgvuldig om met energie, warmte en water. We focussen op fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Alles voor jouw toekomst en die van je naasten. Onze duurzaamheidscoöperatie DuCoop is zelfs bekroond met de Klimaatprijs van de Radicale Vernieuwers van Radio 1 en Canvas.
De Nieuwe Dokken Gent - Dames & Heren zicht richting Dampoort
03
De perfecte locatie
Je woont op amper 10 minuten fietsen van de historische Kuip van Gent, met ook het station op wandelafstand. Aan de overkant van de Bataviabrug vind je alle mogelijke winkels en horecagelegenheden. Zorgen over kinderopvang of de school van je kinderen? Nergens voor nodig. Alles wat je nodig hebt, ligt hier binnen handbereik.
De Nieuwe Dokken Faar en Dek
04
Leef, ontspan, ontdek
Langs het water valt er vanalles te beleven. Lokale handelaars, een gezellige brasserie, knusse broodjeszaken en moderne kantoren liggen op een steenworp afstand. Brede wandelpromenades, groene wijkparken en nieuwe speeltuigen bieden vermaak voor jong en oud. Even gaan shoppen in de historische binnenstad? Dan brengen handige fiets- en voetgangersbruggen je veilig over de dokken.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om de kaart te activeren
51.065110800979554
3.7376553871194185
De Nieuwe Dokken

Gent

Buurt en leven

De klant centraal
Een smeltkroes van levens
In De Nieuwe Dokken draait alles om jou, of beter: jullie, de toekomstige bewoners. Dit is niet zomaar een woonproject; het is vorm van (samen)leven. Omringd door groen en water, ontstaat hier een bruisende buurt vol handige voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang, een basisschool en een wijksporthal. Kort gezegd: Dit is een decor waarin iedereen zich thuis voelt en het leven gevierd wordt.
Locatie
Gent: stad van verleden en toekomst
Gent is de perfecte stad om te werken, te studeren, te leven en te ontspannen. Het is een stad die bulkt van geschiedenis en toekomst, waar toerisme en wonen elkaar omarmen. Het is ook een warme plek vol cultuur, boetieks, kroegen, theaters, restaurants en zoveel meer. Gent wordt zelfs beschouwd als het 'Silicon Valley' van België, omdat ook innovatie en creativiteit elkaar hier moeiteloos vinden. Werkgelegenheid troef dus!

Maak een afspraak

Heb je interesse in De Nieuwe Dokken? Wil je graag meer informatie of zie je jezelf al helemaal wonen in dit prachtige woonproject? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij De Nieuwe Dokken.

Maak een afspraak

De Nieuwe Dokken in de kijker

Benieuwd hoe dit project jouw leven verandert? Kom zeker eens kijken in De Nieuwe Dokken!

De Nieuwe Dokken appartement FaarDe Nieuwe Dokken Gent uitzicht FaarDe Nieuwe Dokken zuidveldDe Nieuwe Dokken sfeer witte gevelDe Nieuwe Dokken uitzichtDe Nieuwe Dokken Gent Faar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
De Nieuwe Dokken overzichtsbeeld
Logo De Nieuwe Dokken Gent

Wonen aan 't water. Baden in 't licht.

De Nieuwe Dokken in het nieuws

Blijf je graag op de hoogte van alles wat er over De Nieuwe Dokken in de media verschijnt? Dan vind je hier alle reportages, artikels interviews en blogposts over dit ambitieuze, duurzame én warme stadsproject.

Nieuws
Van staatsbon naar vastgoed: een logische stap
Ben jij één van die mensen die een jaar geleden intekenden op de staatsbon? Daar kunnen we perfect inkomen. De staatsbon is een verleidelijke keuze voor iedere belegger. Met de nakende staatsbon-uitbetaling in september is er evenwel een steengoed vervolg: nieuwbouwvastgoed.
Nieuws
Vastgoedtrend in 2024: Koopmarkt krimpt, huurmarkt groeit, rendement klimt
De vastgoedmarkt in Vlaanderen kent een opvallende trend: een groeiend aantal Belgen kiest niet langer om eigenaar te worden van een woning, maar om te huren. In dit artikel analyseren we deze trend en leggen we uit wat dit betekent voor jou als potentiële huiseigenaar.
Blog
De 5 meest gestelde vragen tijdens je eerste gesprek met Van Roey Vastgoed
Benieuwd naar de 5 meest gestelde vragen tijdens een eerste gesprek met Van Roey Vastgoed? Lees ze hier.
Ga naar vanroeyvastgoed.be