Wado
Pelt

Heerlijk wonen, heerlijk vertoeven

Wado is een prachtig project van meer dan 2,5 hectare in een groene woonoase midden in het centrum van Pelt, op wandelafstand van de Oude Markt, tussen de Dorpsstraat, Peltanusstraat en Ambachtsstraat. En ook midden in het groen.

Wado Pelt Arthur en Dahlia

Jouw woondroom realiseren

Wado ligt in een groene oase, rijk aan 12 losstaande gebouwen tussen bloemenweides, collectieve binnentuinen, private moestuinen, ecologische speelzones, wadi’s en een wandelparcours doorheen publieke parktuinen. In verschillende bouwfases maken de historische klasdeuren plaats voor fonkelnieuwe voordeuren van appartementen, penthouses, eengezinswoningen, urban villa’s en handelsruimtes. In eerste fase vind je Basil en Dahlia.

Basil
Je komt binnen bij Basil via de Dorpsstraat en de Vakschool. Met een prachtig uitzicht op het dorpsplein of op de collectieve binnentuin geniet je met volle teugen van je nieuwe woonst. Basil biedt 19 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een privé terras.
Dahlia
Hier deel je een binnentuin met twee andere gebouwen, Elsa en Fleur. Ontspan in de kruidentuin of organiseer een gezellige picknick in de voorziene zone. Dahlia biedt 25 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een privé terras. De ingang kan je vinden via de Schrijnwerkerijstraat en de Vakschool.
Wado Pelt gebouw Arthur

Koop nu aan 6% btw*

Vandaag koop je een woning in Wado (deels) aan 6% btw.

Snel zijn is de boodschap, want deze maatregel is enkel geldig voor de facturen die voor eind 2024 uitgeschreven worden. Daarnaast zijn er nog meer concrete voorwaarden* om van 6% btw te genieten.

* Informeer naar de concrete voorwaarden
Lees de voorwaarden in onze blog

De voordelen van wonen in Wado

Wado Pelt interieurbeeld fase 1
01
Jouw droomwoning, jouw keuzes
De leidraad bij het ontwerp van Wado? Jou als klant een instapklare woning bezorgen met een onberispelijke afwerking. Materialen, kleuren, kasttypes, handgrepen en werkbladen... Alles werd met de grootste zorg geselecteerd. Ook keukentoestellen, hoogwaardige volkeramische tegels en vloerverwarming zijn in de prijs inbegrepen, net als diverse sanitaire meubels in verschillende kleuren voor de badkamer.
Wado Pelt gebouw Arthur
02
Duurzaam & ecologisch
Wado streeft naar een duurzame leefomgeving met respect voor mens én milieu. We voorzien heel wat nieuw groen, het hele project wordt gekenmerkt door energiezuinige woningen, we maken gebruik van duurzame technieken en het binnengebied is autovrij.
Wado Pelt interieurbeeld fase 1
03
Voor elk budget
Wado staat voor diversiteit. Een appartement met adembenemend zicht op het dorpsplein? Of liever een penthouse met een groot terras? Of toch die een eengezinswoning? Elke woning heeft een unieke visuele identiteit die aansluit bij een specifieke woontypologie, waarin jij jouw perfecte thuis of winkel creëert.
Wado Pelt tuinbeeld
04
Ideaal gelegen
Wado is perfect bereikbaar. Het project ligt vlak achter het gemeentehuis en op 3 minuten fietsen van het treinstation van Overpelt. Alle voorzieningen zoals supermarkten, scholen, CC Palethe en sportcentrum De Bemvoort liggen vlakbij.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om de kaart te activeren
51.21042053778542
5.422256576003906
Wado

Pelt

Wado: een buurt om te (be)leven!

Wado plaatst je midden in het groene Pelt met al z’n troeven binnen handbereik. Pelt is een actieve gemeente en dat voel je wanneer je er bent. Je vindt hier bedrijvigheid, maar geniet even goed van rust in de prachtige natuur.

Groene hart van Limburg
Volg de historische Hagevenwandeling, ontdek het Natuurgrenspark De Groote Heide tot over de Nederlandse grens of stap in de kano voor de Dommelafvaart. Met de kleinsten ga je naar het Klankenbos, een mysterieus bos dat je in klanken onderdompelt. Ga op ontdekking in het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar (klein)kinderen de baas zijn. Of fiets je liever “door de bomen” van Bosland?
Culinair
Lokale lekkernijen
Ambachtelijk gemaakt? Ja hoor, Pelt serveert je Hobosbrood met Hobosworst, of een vers kaasje van kaasmakerij Catharinadal. Eentje drinken? Microbrouwer Mølder & Coöp zet de lokale biertjes voor je koud. En de pralines van Wele’s chocolade neem je mee voor thuis.
Onderwijs
Goede bodem voor talent én vakmanschap
Pelt floreert als hotspot voor ondernemend talent. Dat begon ooit in de klaslokalen van vakschool TIO. Al zo’n 100 jaar studeren hier gedreven vakmensen in de metaalindustrie af. Tot op vandaag werken de traditionele familiebedrijven van het Nolimpark en KMO zone Heikesveld, samen met de jonge starters van Campus Noord.
Wado Pelt gebouw Basil

Jouw comfort, duurzaam gebouwd

Wado staat voor een knap staaltje hedendaags
comfort. De afwerking is voorzien in duurzame
materialen met bijzondere aandacht voor
kwaliteit, leefbaarheid en energieverbruik.
Alle gebouwen zijn bijna-energieneutraal (BEN). Zuinige vloerverwarming en hoogwaardige isolatie, vooruitstrevende verluchtingssystemen,
regenwaterrecuperatie, ... zijn slechts enkele
pluspunten van deze ecologisch verantwoorde
nieuwbouw. Extra besparen? Dan kies je voor
zonnepanelen.
Contacteer ons

Maak een afspraak

Heb je interesse in Wado? Wil je graag meer informatie of zie je jezelf al helemaal wonen in dit prachtige woonproject? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Wado.

Maak een afspraak

Wado in de kijker

Een prachtig project in een gezellige groene wijk, met nieuwe woon- en werkkansen, wandelingen en ontmoetingen. Hier begint jouw nieuw hoofdstuk.

Wado Pelt gebouw ArthurWado Pelt interieurbeeld fase 1Wado Pelt gebouw DahliaWado Pelt Arthur Dahlia en pleinWado Pelt interieurbeeld fase 1Wado Pelt gebouw BasilWado Pelt interieurbeeld
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Wado Pelt gebouw Arthur

Een groene parel in het hart van Pelt

Wado in het nieuws

Blijf je graag op de hoogte van alles wat er over Wado verschijnt? Dan vind je hier alle artikels, reportages, interviews en blogposts over dit opmerkelijk fijne woonproject.

Nieuws
Vastgoedtrend in 2024: Koopmarkt krimpt, huurmarkt groeit, rendement klimt
De vastgoedmarkt in Vlaanderen kent een opvallende trend: een groeiend aantal Belgen kiest niet langer om eigenaar te worden van een woning, maar om te huren. In dit artikel analyseren we deze trend en leggen we uit wat dit betekent voor jou als potentiële huiseigenaar.
Blog
De 5 meest gestelde vragen tijdens je eerste gesprek met Van Roey Vastgoed
Benieuwd naar de 5 meest gestelde vragen tijdens een eerste gesprek met Van Roey Vastgoed? Lees ze hier.
Blog
Wat is de appartementswet?
Goede afspraken maken goede buren. Zeker in een appartementsgebouw, waarbij je samen onder één dak woont, is dit essentieel. Als je een appartement koopt, bezit je niet enkel je eigen ruimte maar ook een stukje van de trappenhal, lift en tuin. Over deze gemeenschappelijke delen moet je samen met de andere mede-eigenaars beslissingen nemen.
Ga naar vanroeyvastgoed.be