't Convent Tienen
arrow icon

Tienen

't Convent

De site van de Oude Vesten is een gekende plek in het hartje van Tienen. Een locatie die het decor vormde van talrijke ontmoetingen en verhalen. Met ’t Convent schrijven we graag een volgend hoofdstuk voor deze prachtige site. De iconische uitstraling blijft bewaard, maar wordt aangevuld met een respectvolle hedendaagse architectuur. Het resultaat is een ambitieus woonproject met 45 comfortabele appartementen en een gezellige gemeenschappelijke ruimte, georganiseerd rond een prachtige buitenruimte.

In ‘'t Convent’ herken je de hand van Van Roey Vastgoed.

 

Verschillende woontypes

Vier verschillende gebouwen vormen het kader voor de leefomgeving die hier gecreëerd wordt. In de Oude Vestenstraat valt het architecturale contrast tussen De Jonker en De Novice meteen op. Wanneer je de doorsteek maakt naar het binnenplein, zie je langs weerszijden de andere gebouwen van het project: De Prefect, het gerenoveerde oude schoolgebouw, uitgebreid met een annex in nieuwbouw, en De Hopman, een langgerekt nieuw gebouw langs de grens van het domein. Verdeeld over deze 4 gebouwen vind je 45 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers (variërend van 73 m2 tot 147 m2), elk met hun eigen oriëntatie en indeling. Een gevarieerde en doordachte woonmix dus.

 

Duurzaam

’t Convent mag dan wel trots zijn op een bijzondere geschiedenis, maar ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Duurzaamheid is immers één van de belangrijkste pijlers van het project. Alle appartementen voldoen aan de BEN-norm. Ze zijn dus bijna-energieneutraal, wat niet alleen positief is voor het milieu, maar ook voor de toekomstige bewoners die de voordelen hiervan in hun portemonnee zullen voelen. Een groot deel van de appartementen zal hun energie kunnen halen uit de zonnepanelen op het dak, wat op zich een bijkomend financieel voordeel oplevert. Daarnaast wordt het regenwater opgevangen en gerecupereerd om onder andere de toiletten van watertoevoer te voorzien.
 

Aangename en groene leefomgeving

De architectuur zorgt voor een aangename leefomgeving, met veel comfort, licht en ruimte. De ruime terrassen en grote raampartijen zijn daar het perfecte voorbeeld van. Daarnaast geniet je ook van vloerverwarming waardoor je de ruimte van je appartement optimaal kan benutten. Bij ’t Convent moet je niet inboeten op contact met de natuur. Geniet van een rustig momentje in de charmante, verborgen stadstuin, of  wandel langs het nieuwe groene binnenplein tot aan de mooie bomen achteraan. 

 

Slimme mobiliteit

’t Convent is door haar centrumligging bovendien ideaal gelegen voor wie zich zo duurzaam mogelijk wil verplaatsen. Dankzij de handige fietsenberging die rechtstreeks toegankelijk is vanaf het binnenplein, wordt de fiets de makkelijkste en snelste manier om de stad in te trekken. Maar ook met het openbaar vervoer geraak je van hieruit vlot op je bestemming. Opteer je voor de wagen? Dan parkeer je vlotjes in de ondergrondse parking van ’t Convent.

 

ARCHITECT 

Quirynen Jacobs architecten

AANNEMER 

Artem

OPLEVERING 

2022

Terug naar het realisatieoverzicht