De 5 voordelen van wonen in onroerend erfgoed

17/1/2024
28/7/2021
Anouk Van Bavel

’t Convent in Tienen combineert iconische uitstraling met hedendaagse architectuur

Authentieke elementen. Het staat tegenwoordig vaak bovenaan de wishlist als men op zoek is naar een woning. De karakteristieke en klassevolle uitstraling maakt bouwkundig erfgoed bijzonder geliefd. Jammer genoeg staat het meestal ook synoniem voor peperdure renovatiewerken. Maar Van Roey Vastgoed bewijst met ’t Convent in Tienen dat het ook anders kan. In dit prachtig nieuwbouwproject vindt namelijk een waardevolle ontmoeting tussen oud en nieuw plaats. De grandeur van weleer wordt er aangevuld met het comfort van vandaag. Het bewaren van de historische onderdelen biedt trouwens niet enkel een esthetische meerwaarde voor de bewoners en de buurt. Ontdek hieronder hoe we het onroerend erfgoed van ’t Convent in ere herstellen en welke 5 voordelen het met zich meebrengt.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een authentieke blik op het historisch erfgoed van ‘t Convent

Je zou het wellicht niet verwachten van een nieuwbouwproject maar de lijst authentieke elementen is hier ellenlang. Zo kiest Van Roey Vastgoed er bewust voor om de historische gevel van het voormalig parochiecentrum op de gekende site van de Oude Vesten te behouden en op te knappen. De klassieke voorgevel van het schoolgebouw in het binnengebied wordt integraal gerenoveerd. Deze authentieke onderdelen vult Van Roey Vastgoed aan met doordachte nieuwbouw, waarbij de som van stijlen een evenwichtig totaalbeeld oplevert. Ook in het interieur behouden we een aantal waardevolle elementen zoals de monumentale trappenhal en de glasramen. Dat je kan opteren om het project te betreden langs de vroegere koetsdoorgang geeft het geheel vanzelfsprekend nog extra cachet.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De 5 voordelen van cultureel erfgoed

 1. Esthetiek
  Vanuit esthetisch oogpunt zijn de historische gevels en authentieke elementen in de gemeenschappelijke delen van ’t Convent een absolute meerwaarde. Bovendien stopt die karakteristieke stijl niet aan de voordeur van je appartement. Zo geniet je in je eigen woonomgeving van de originele verdiepingshoogtes. Doordat we de klassieke gevels behouden, hebben de woningen in ‘t Convent hoge plafonds. In het oude schoolgebouw ‘De Prefect’ varieert dit van 3m60 tot 4m90 in de nok. In ‘De Jonker’ - met zijn monumentale trappenpartij, koetsdoorgang en glas-in-lood beglazing – kan je rekenen op een originele plafondhoogte van 2m60 tot wel 5m45 in de nok. Het criterium ‘authentieke elementen’ op je woonwishlist kan je bij ’t Convent dus zeker afvinken.
 2. Lichtinval
  Naast de hoge plafonds beschikken de bewoners van ’t Convent ook over bijzonder grote ramen als gevolg van het behoud van de historische gevels. De aanzienlijke raampartijen zorgen uiteraard voor veel lichtinval en een ruim gevoel.
 3. Geen nieuwe open ruimte innemen
  Wist je dat ongeveer één derde van de open ruimte in ons land is bebouwd of ingenomen door mobiliteit en recreatie? Door bouwkundig erfgoed zoals ‘t Convent in ere te herstellen, nemen we geen nieuwe, open ruimte in.

 4. Het bewaren van cultureel erfgoed is belangrijk
  De site van de Oude Vesten is een gekende plek in Tienen. Deze locatie vormde het decor van talrijke ontmoetingen en verhalen. Zo hebben velen Tienenaars ongetwijfeld nog leuke herinneringen aan het PC’ke. Met ’t Convent schrijft Van Roey Vastgoed graag een volgend hoofdstuk voor deze prachtige site, en dat samen met de toekomstige bewoners. De iconische uitstraling van dit stukje erfgoed blijft bewaard, maar wordt aangevuld met een respectvolle hedendaagse architectuur.
 5. De buurt wordt opgewaardeerd
  Met dit woonproject brengen we de stad Tienen terug mooi in beeld. De gebouwen aan de Oude Vesten begonnen wat in verval te geraken maar van dit minder fraai straatbeeld is niets meer te merken. Integendeel. ‘t Convent staat nu voor een gezellige en bruisende buurt met historische waarde.
't Convent Tienen trappenhal
't Convent Tienen trappenhal
't Convent Tienen trappenhal
't Convent Tienen glas in lood raam
't Convent Tienen koetsdoorgang
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek een project in jouw buurt