Wat is herontwikkeling van vastgoed?

17/1/2024
24/1/2022
Anouk Van Bavel

Van Roey Vastgoed maakt ruimte voor duurzame ontwikkeling

Herontwikkeling geeft een tweede leven aan bestaand vastgoed. Ofwel door renovatie, ofwel door een complete transformatie waarbij een gebouw of site een volledig nieuwe bestemming krijgt. Om geen nieuwe, open ruimte in beslag te nemen bij het realiseren van woonprojecten, kiest ook Van Roey Vastgoed bewust voor herontwikkeling. Ontdek hieronder wat deze term precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Herontwikkeling: renovatie of transformatie?

Herontwikkeling van vastgoed betekent dat er nieuw leven wordt geblazen in een bestaand pand, gebouwencomplex of site. Dit kan enerzijds door het uitvoeren van renovatiewerken. De functie van het gebouw hoeft niet te veranderen maar door de upgrade beantwoordt het wel opnieuw aan de huidige normen. Anderzijds kan bestaand vastgoed ook een nieuwe bestemming krijgen zoals een leegstaand, historisch pand dat wordt getransformeerd tot een hip hotel. Of een verwaarloosd industrieterrein dat een nieuwe invulling krijgt als woonproject.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Herontwikkeling als onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering

Wist je dat er elke dag6 hectare open ruimte verdwijnt in Vlaanderen? Het herontwikkelen van vastgoed is daarom essentieel om het woningaanbod te verduurzamen. Van Roey Vastgoed is zich hier maar al te bewust van en bouwt zo veel mogelijk op gronden waar al gebouwen staan of stonden. In plaats van nieuw gebied aan te snijden, krijgen bestaande stedelijke sites een tweede leven. Er wordt een invulling aan gegeven die wél aansluit bij wat er op het huidige moment in de omgeving past. Duurzaamheid, in de brede zin van het woord, is dan ook één van de belangrijkste pijlers van de projectontwikkelaar. Er wordt verder gekeken dan huisvesting alleen. Er wordt geluisterd naar bestaande buurten, toekomstige bewoners en alle betrokken partijen. Op die manier blijft en wordt de nieuwe buurt een thuis voor iedereen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Herontwikkelingsprojecten op de voorgrond

Benieuwd naar de herontwikkelingsprojecten van Van Roey Vastgoed? Of ben je op zoek naar een duurzame droomwoning met een rijke geschiedenis? Hieronder zetten we enkele van onze unieke herontwikkelingsprojecten op een rijtje:

  • Torck: Een verlaten industriële site met speelgoedfabriek werd omgetoverd tot een bijzondere woonbuurt in de stedelijke kern van Deinze.
  • Hof Van Roey en De Lommert: Een charmant woonproject in het rustieke Rijkevorsel op de plaats waar vroeger het oude hoofdkantoor van Groep Van Roey en een drukkerij gelegen was.
  • De Gaanderij: De rijke geschiedenis van een historisch schoolgebouw blijft hier behouden maar wordt vanaf 2022 vertaald naar een verhaal van kwalitatief wonen.
  • Zilverwit: Een oude wasserij in Rotselaar maakte plaats voor een rustig woonplekje tussen het groen met de dynamiek van de stad om de hoek.
  • ’t Convent: De historische gevel van dit vroegere parochiecentrum maar ook het oude schoolgebouw en andere waardevolle elementen van het interieur werden hier in ere hersteld. Zo kreeg dit stukje stedelijk erfgoed een tweede leven als authentieke woonlocatie.
  • Hof ter Dorpe: Een oude krantenwinkel en woning in Oud-Turnhout werden afgebroken en getransformeerd tot een groene woonoase aan het dorpsplein.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek een project in jouw buurt