Wonen in een groene buurt met alle voorzieningen binnen handbereik?

17/1/2024
28/6/2021
Anouk Van Bavel

Van Roey Vastgoed maakt je woondroom bereikbaar in 15 minuten

Te voet naar het park en de bakker en met de fiets naar het zwembad, de sportclub of de bibliotheek... Met het openbaarvervoer naar je werk of een dagje thuis werken. Droom jij ook van een woning waar de belangrijkste voorzieningen zich op een kwartiertje wandelen of fietsen van jouw deur bevinden? Bij Van Roey Vastgoed is deze zogenaamde ‘15-minutenbuurt’ geen utopie maar de standaard. Voor élk van onze woonprojecten selecteren we slimme locaties van waaruit alle essentiële voorzieningen vlot bereikbaar zijn. Zo stimuleren we niet enkel duurzame mobiliteit maar ook jouw vrijheid. Bovendien voegen we aan onze woonsites groene zones en nieuwe functies toe die de buurt versterken.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

15-minutenstad, say what?

Bij Van Roey Vastgoed Vastgoed bouwen we niet zomaar overal. We kiezen bewust voor slimme woonlocaties: sites met een goed aanbod aan voorzieningen én die bovendien makkelijk bereikbaar zijn (en niet alleen met de wagen!).

Wist je dat we ons hiervoor baseren op het concept van de ‘15-minutenstad’? Het idee achter deze populaire term is dat bewoners op een kwartiertje wandelen of fietsen alle faciliteiten vinden die essentieel zijn in hun dagelijks leven. Denk: winkels, scholen, werkplekken, gezondheidszorg, sport, cultuur, ontspanning, en ook vlotte toegang tot het netwerk van openbaar vervoer.

Door minder te moeten verplaatsen, hou je natuurlijk meer vrije tijd over. Zo bereik je dus meer evenwicht tussen privacy, leefkwaliteit, veiligheid, natuur, rust en verbondenheid. Kwalitatief wonen betekent bij Van Roey Vastgoed dan ook méér dan hoogwaardige constructiematerialen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De buurt versterken met groen en extra voorzieningen

Bij Van Roey Vastgoed is het selecteren van slimme locaties trouwens maar het begin. Zo onderzoeken we altijd welke waardevolle voorzieningen we nog kunnen toevoegen aan de buurt waar de bewoners écht iets aan hebben (bijv. een buurtparkje, een sport- en of speelplek, een aanbod aan zorgwoningen, co-workingplekken, kantoorruimten, een koffiehuis, …).

Groene zones en een mix van bruikbare open ontmoetingsruimtes staan hierbij het hoogste op onze prioriteitenlijst. We vinden het belangrijk dat je te voet een frisse neus kan halen en dat kinderen buiten kunnen spelen. Indien deze groene voorzieningen niet (of niet voldoende) aanwezig zijn, creëren we zelf een park of een gemeenschappelijke tuin.

Een goed voorbeeld is ons project Ortus in Wezenweek-Oppem (aan rand van Brussel). Samen met de gemeente zorgen we voor een nieuw centrum met een nieuwe bibliotheek, school en gemeentehuis. We ontwikkelen een 100tal woongelegenheden rondom een nieuw groot (autovrij) park. Deze gezellige en levendige dorpskern, wordt bovendien nog versterkt door de komst van onder meer een dokterspraktijk, een lokale supermarkt en een leescafé in de commerciële ruimtes van het project . Door deze aanvulling van nuttige voorzieningen werken we bewust kernversterkend.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Duurzame mobiliteit

Nabijheid is het uitgangspunt van de 15-minutenstad en daarom garandeert Van Roey Vastgoed een comfortabel en ruim ontwerp van de openbare ruimte waardoor alles makkelijk te voet bereikbaar is. Maar ook makkelijk je fiets kunnen nemen, stallen en onderhouden vinden we belangrijk. In ’t Convent voorzien we zo bijvoorbeeld een gezamenlijke fietsenstalling waar je ook fiets kan herstellen. De auto stallen we zoveel mogelijk onder de grond, de fietstallingen zoveel mogelijk op begane grond.

Daarnaast is een vlotte toegang tot het openbaar vervoer fundamenteel. We ontwikkelen dan ook nooit woonprojecten die volledig auto-afhankelijk zijn. Integendeel. Met het concept van de 15-minutenbuurt stimuleren we duurzame mobiliteit. Maar we spelen ook in op alternatieve vormen van mobiliteit door bijvoorbeeld deelwagens aan te bieden zoals op de Zilverwit site in Rotselaar.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ruimte voor ontmoeting

In de 15-minutenbuurt is de straat niet enkel meer bestemd voor de auto: meer ruimte voor voetgangers en fietsers betekent ook meer kwaliteit van het openbaar domein, met meer ruimte voor verblijf en ontmoeting. Langs die mooie straten en pleinen is er dan ruimte voor ontmoetingsplekken die zorgen voor levendigheid en zijn een aanvulling op je woonbeleving.

Gecombineerde functies zoals de koffiebar/fietsenwinkel, die we onderbrachten aan De Nieuwe Dokken in Gent, winnen enorm aan populariteit.

Ook binnen de gebouwen zetten we bij Van Roey Vastgoed al een tijdje in op het creëren van collectieve ruimten zoals een binnentuin, een gemeenschappelijk dakterras of een zaaltje dat kan worden gebruikt voor een feestje of receptie. Buurtbewoners kunnen zelfs beslissen om een bepaald lokaal te gaan inrichten als een co-workingspace als daar behoefte aan is.

CUP & Sports DC
CUP & Sports DC
CUP & Sports DC
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij ook graag een droomwoning met alles binnen handbereik? Bekijk dan zeker ons aanbod aan nieuwbouwappartementen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek een project in jouw buurt