Torck: duurzaam wonen in een groene omgeving

15/1/2024
20/10/2021
Anouk Van Bavel

In onze huidige maatschappij wordt meer en meer belang gehecht aan duurzaam wonen. Met een ecologisch verantwoord nieuwbouwproject zoals Torck in Deinze kan je dan ook heel wat besparen op je energiekosten én je steentje bijdragen aan het milieu. Wil je graag weten hoe een duurzame nieuwbouw in een groene buurt precies wordt gecreëerd? Ontdek hieronder welke ecologische maatregelen worden toegepast bij Torck.

 1. Een groendak
  Torck beschikt over een groendak en legt hiermee de lat meteen hoog op vlak van duurzaam wonen. Een dakbedekking met levende planten is niet enkel mooi om naar te kijken maar biedt ook tal van concrete voordelenvoorbewoners. Zo zorgt de natuurlijke begroeiing dat de warmte met vertraging aan het platte dak wordt afgegeven. Tijdens de zomermaanden heeft een groendak dan ook een gunstig effect op het binnenklimaat van je woning. Groene daken werken daarnaast ook geluidsisolerend. De begroeiing maakt dat geluiden van buitenaf worden weggefilterd. Zo kan jij volop genieten van de rust in huis. Uiteraard zorgt een groendak ook voor een positieve impact op het klimaat: zowel de luchtkwaliteit, biodiversiteit en omgevingstemperatuur worden bevorderd.
 2. Een wadi om regenwater op te vangen
  Maar Torck biedt nog meer ecologische snufjes. Zo vinden we in de binnentuin van het nieuwbouwproject een wadi. Dit is een systeem dat regenwater opvangt, opslaat en verdeelt over een groene strook zoals - in dit geval - een tuin. Waarom dit zo belangrijk is, vraag je je misschien af? Het meeste regenwater loopt rechtstreeks naar de riool door verharding en betonnering. Het opvangen van regenwater is dan ook essentieel om het grondwater op peil te houden. Bovendien creëer je meer biodiversiteit én geniet je als bewoner van een groene tuin, het hele jaar door.
 3. Een groene woonomgeving
  Dat Torck veel belang hecht aan een groene buurt, merk je niet enkel aan de prachtige binnentuin van dit nieuwbouwproject. Zo worden tussen de verschillende woonunits groenzones voorzien. De site ligt ook iets meer teruggetrokken van de straat waardoor er extra ruimte wordt gecreëerd voor bomen en planten.
 4. Duurzame mobiliteit
  Bovendien vind je geen wagens op het domein van Torck. De woonzones rond het groene binnengebied zijn bewust autoluw gemaakt zodat bewoners genieten van een rustige woonmgeving. Het langzaam verkeer is een rechtstreeks gevolg van de centrale ligging van dit nieuwbouwproject. Alle voorzieningen liggen namelijk op wandel - of fietsafstand en uiteraard is het station vlakbij.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek Torck