Gent

Van havengebied tot woonplek met toekomst

Bezoek www.denieuwedokken.be

Het noorden van Gent ondergaat een ware metamorfose. De Nieuwe Dokken, aan de oostzijde van het Handelsdok, is een eerste van een reeks nieuwe realisaties. Er komen ongeveer 400 nieuwe woningen voor gentenaars van alle leeftijden.

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai en de hele zuid-westgevel kijkt uit over het water. Bewoners genieten er van ontspannende wandelmogelijkheden in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

Ondanks de ideale ligging is de buurt zeer rustig. Het wordt er heerlijk vertoeven rondom de dokken. Het grootste deel van de kade wordt ingericht als verkeersvrije promenade voor wandelaars en fietsers.

Recreatiemogelijkheden
Langs het water valt er vanalles te beleven. Er komen lokale handelaars, een brasserie, een broodjeszaak, kantoren ... Jong en oud kunnen er ontspannen dankzij brede wandelpromenades, groene wijkparken en nieuwe speeltuigen. Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige fiets- en voetgangersbruggen.

De buurt van de toekomst
De ‘Nieuwe’ in De Nieuwe Dokken slaat niet zomaar op het feit dat we aan het Gentse Handelsdok een gloednieuwe buurt uit de grond stampen. Het wijst ook op hoe we het concept ‘ambitieus bouwproject’ herdefiniëren. We durven verder kijken dan morgen en willen actief nadenken over de duurzame buurt van de toekomst. In De Nieuwe Dokken zullen we zeer efficiënt met energie en warmte omspringen. Daarnaast zetten we in op het vervoer van morgen: fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer staan centraal. De coöperatie DuCoop (die de duurzaamheidsdiensten in De Nieuwe Dokken voorziet) is zelfs de trotse winnaar van de Klimaatprijs van de Radicale Vernieuwers, uitgereikt door De Standaard en Radio 1.