Wonen in een groene oase aan het dorpsplein van Oud-Turnhout

15/1/2024
20/8/2021
Anouk Van Bavel

Hof ter Dorpe combineert een bruisende buurt met de rust van de natuur

De dynamische sfeer van een centrumlocatie of pure sereniteit in het groen? Wie op zoek is naar een woning, heeft het vaak moeilijk om één van beide te kiezen. Gelukkig kan je ook de ideale mix vinden zoals bij Hof ter Dorpe in het hart van Oud-Turnhout. Dit nieuwbouwproject is volledig gehuld in het groen én bevindt zich in de levendige dorpskern. Bovendien geniet je door de slimme architectuur van een royale lichtinval en een zonovergoten tuin of terras met veel privacy. Benieuwd welke voordelen er nog meer zijn? Ontdek het hieronder.

 1. Centrumlocatie met alle belangrijke voorzieningen
  Bij Hof ter Dorpe woon je aan een gezellig dorpsplein met alle voorzieningen zoals winkels en horeca op wandelafstand. Essentiële faciliteiten voor je dagelijks leven zoals een supermarkt, bank, apotheek, dokter maar ook scholen en het cultuur-en sportcentrum zijn slechts een boogscheut verwijderd van je thuis.
 2. Omringd door groen
  Het uitzicht op de natuurpracht van het binnengebied en de hoge bomen zorgen hier voor een oase van rust. In de gemeenschappelijke tuin kan je picknicken met familie en vrienden maar ook een praatje slaan met de buren. Niet enkel in het centrale gedeelte van Hof ter Dorpe maar ook rondom de verschillende woonvolumes en langs de grenzen van de site wordt volop groen voorzien. Zo wordt een natuurlijke buffer gecreëerd voor de omliggende percelen en blijft de buurt genieten van het zicht op de groene doorsteek. Maar de natuur stopt niet bij Hof ter Dorpe. Oud-Turnhout en de omringende Kempense natuurgebieden bezorgen je urenlang fiets- en wandelplezier.
 3. Duurzaamheid
  Groendaken, regenwaterrecuperatie en aandacht voor bio-diversiteit. Bij Hof ter Dorpe staat duurzaamheid centraal. Door de hoogwaardige isolatie, vloerverwarming, optimale oriëntatie en slimme ventilatie woon je hier in een zogenaamde ‘bijna-energieneutrale woning’(BEN-woning). En dit heeft niet alleen een positief effect op de planeet maar ook op je energiefactuur! Bovendien wordt de weinige energie die toch nodig is, uit groene energiebronnen gehaald. Zo wordt hier geen traditionele verwarming op gas gebruikt maar een innovatief koude- en warmteopslag systeem(KWO) dat de woningen op een duurzame manier verwarmt en verkoelt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

 1. Vlot bereikbaar en aandacht voor groene mobiliteit
  Hof ter Dorpe is makkelijk bereikbaar via de E34. Ga je liever met het openbaarvervoer? Op het dorpsplein vind je zowel een tram - als een bushalte. Ook het treinstation van Oud-Turnhout ligt op amper 15 minuten fietsen van je woning. Bij Hof ter Dorpe wordt heel wat aandacht besteed aan groene mobiliteit. Als bewoner kan je hier gebruik maken van twee bovengrondse fietsenstallingen. Bovendien is de site zelf een autovrije zone. Op de groene doorsteek - die de verbinding maakt tussen het dorpsplein en de achterliggende wijk - kan je dus veilig fietsen of wandelen.
 2. Architecturale parel op maat van de omgeving
  Door de sobere materialisatie in neutrale aardetinten lijkt dit woonproject wel op te rijzen uit het landschap. Bovendien wordt het daglicht hier prachtig gereflecteerd door de lichtgekleurde bakstenen. Dat Hof ter Dorpe bestaat uit vier karakteristieke woonvolumes met een eigen typologie, is trouwens geen toeval. De site wordt bewust opgeknipt in kleinschalige constructies die perfect aanleunen bij het landelijk dorpsgezicht. De compacte wooncomplexen vormen hier samen een gezellige buurt.
 3. Focus op jouw woonkwaliteit
  Maar Hof ter Dorpe heeft niet enkel oog voor context. Ook het doordacht ontwerp, dat zorgt voor een optimale oriëntatie én privacy, steelt de aandacht. Zo wordt tussen de bouwvolumes en perceelgrenzen de nodige afstand bewaard waardoor de inkijk en schaduw van buitenaf minimaal is. Ook de vorm en opstelling van de terrassen maakt dat de privé-sfeer van binnen doorloopt naar de buitenruimtes. Zo kan je in alle rust en beslotenheid genieten van je eigen zonovergoten plek. Hof ter Dorpe is dus niet enkel een lust voor het oog maar biedt ook een ultiem bewonerscomfort.
 4. Voor elk wat wils
  Het project beschikt over een brede waaier aan woontypes zoals een hoekappartement, studio met dorpszicht, doorzonappartement, penthouse en een (meegroei)woning met tuin. Zo is er voor ieder (en elke gezinssamenstelling) wat wils. Bovendien groeien de meegroeiwoningen mee op jouw tempo. Tot een jaar of zelfs twee jaar na de oplevering, kan je nog een extra verdieping laten bouwen zonder bijkomende vergunning.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek Hof ter Dorpe