Herentals, héérlijk wonen

Herentals betovert bezoekers met haar vele authentieke pareltjes. Shopaholics halen hun hart op in het historische centrum met bruisende straten. Foodies vinden hun plek in de talrijke cafés, brasseries en restaurants. Voor sportieve ontspanning is er een breed aanbod aan recreatiemogelijkheden, van mountainbiken tot minigolf en alles daar tussenin. Kortom: wie hier woont, geniet van het leven!

Geschiedenis
Een rijke geschiedenis
Neem een duik in het rijke historische patrimonium. De plechtige stadspoorten, de Lakenhal, kasteeldomein Le Paige, de toeristentoren en het Begijnhof… het zijn maar enkele van de vele historische pareltjes die deze stad sieren. Graag helemaal onthaasten? Het mooie stadspark is een baken van rust en ontspanning.
Winkelen
Winkelen naar hartenlust
Het historische centrum van Herentals biedt ook een prachtig kader om te shoppen. De commerciële kern van de stad bestaat uit de Zandstraat, de Grote Markt, het Hofkwartier en de Bovenrij. Plekjes genoeg dus om je hart op te halen!
Culinair
Culinair genieten
Aan de Grote Markt, de Bovenrij en de Zandstraat kan je terecht voor smaakvolle verpozing in één van de talrijke cafés, brasseries en restaurants. Het aanbod aan hoogstaande eetgelegenheden is sowieso royaal in het bourgondische hart van de Kempen.
Recreatie
Recreatie en sport
Sporten doe je in de vrije natuur of in één van de recreatiegebieden in de zeer nabije omgeving. Van pittige mountainbikeparcours tot minigolf en waterpret: in Herentals ligt een breed scala aan recreatiemogelijkheden op een steenworp van elkaar.  
Ideale uitvalsbasis
Centrale ligging
Herentals is makkelijk bereikbaar met de trein, de bus of de fiets. Ook wie met de wagen komt heeft tal van opties met invalswegen zoals de N13, de N153 en natuurlijk de E313.  Steden als Antwerpen, Eindhoven en Lier bereik je hierdoor allemaal binnen het uur.

De ‘stille’ Kempen? Think again!

De ruimere omgeving van Herentals wordt gekenmerkt door indrukwekkende natuurpracht. Doorheen de uitgestrekte weilanden en ongerepte bossen is het heerlijk wandelen, fietsen of joggen. Onderweg een terrasje of heerlijk uitgebreid tafelen? Een charmante eet- of drinkgelegenheid is nooit veraf! Zin om je onder te dompelen in cultuur of ander vertier? We geven je graag een tipje van de sluier aan bezienswaardigheden:

Klik om de kaart te activeren
51.18137750836896
4.836335212854062
De Gaanderij

Herentals

Hidrodoe Herentals
Hidrodoe
In dit interactief watermuseum ontdek je als bezoeker alles over water en wat het betekent voor ons dagelijks leven.
Bobbejaanland Lichtaart
Bobbejaanland
Wie kent het niet, dit pretpark in het landelijke Lichtaart? De verscheidenheid aan attracties, shows en entertainment voor het hele gezin zijn bekend tot ver over de landsgrenzen.
Domein Le Paige Herentals
Kasteel Le Paige
Een prachtig kasteel, omgeven door een uitgestrekt park. Het kasteel is niet altijd toegankelijk, maar de omgeving is méér dan de moeite waard.
Abdij van Averbode
Abdij van Averbode
Deze abdij, gesticht in de 12e eeuw, staat bekend om zijn bier en kaas. Het terrein heeft een prachtige abdijkerk en een wandelnetwerk waarin je helemaal opgaat in de omliggende natuurpracht.
Abdij van Tongerlo
Abdij van Tongerlo
Een historisch kloostercomplex, inclusief imposante abdijkerk waar het beroemd manuscript, het "Getijdenboek van Tongerlo" wordt bijgehouden.

Deze en nog vele andere bezienswaardigheden liggen klaar om ontdekt te worden. Dit is en regio waar er altijd vanalles te beleven valt!

De Gaanderij gebouw Aula
Logo De Gaanderij Herentals
Historisch wonen in hartje Herentals

De Gaanderij in het nieuws

Blijf je graag op de hoogte van alles wat er over de Gaanderij verschijnt? Ontdek hier alle artikels, reportages, interviews en blogposts over dit uitzonderlijk mooie woonproject.

Blog
Nieuwbouw en geothermie: een winnende combinatie!
Op zoek naar een duurzame woning? Dan is energie-efficiëntie cruciaal. Met name de keuze van het verwarmings- en koelsysteem, is hierbij uiterst belangrijk.
Nieuws
Succesvolle opendeurdag De Gaanderij Herentals
Kom zeker langs op onze opendeurdag tussen 10u en 13u! We vertellen je graag meer over ons woonproject in Herentals en hoe het jouw leven verandert.
Nieuws
Overgangsmaatregel btw-tarief van 6%*
Tot en met eind 2024 geldt er een tijdelijk btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw van een privéwoning in heel België.
Ga naar vanroeyvastgoed.be
terug naar het project