Lou: "“Oude kloosters liggen altijd op de mooiste locaties. Dat ervaar je ook bij ‘t Convent.”

17/1/2024
24/2/2021
Anouk Van Bavel

Louis, onder de vrienden beter bekend als Lou, is dirigent en trok tijdens zijn carrière het hele land rond. Na een leven in Antwerpen en Kortenberg, keerde hij samen met zijn vrouw terug naar zijn roots: Tienen! Binnenkort woont hij hier in ‘t Convent, een plaats waar hij warme herinneringen aan heeft: “ik ging veel biljarten in het parochiecentrum. Ik ben dan ook verheugd dat ik er binnenkort opnieuw kan samenkomen met mijn familie, vrienden en nieuwe buren. En dat vlak naast de deur van mijn nieuw appartement!”

Lou en zijn vrouw zijn toekomstige bewoners van een appartement in De Hopman. “Door het vele reizen is me opgevallen dat kloosters altijd op de mooiste locaties staan, met groot respect voor het omliggend groen.”, vertelt Lou, “ ‘t Convent ligt dus niet alleen centraal in de stad, maar ook op de meest prachtige plek van Tienen.”

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Het park achteraan, met aangrenzende privé-tuin, en het verkeersluw gebied waren voor Lou dan ook een voltreffer: “ik heb een hele avond en nacht de beschikbare wooneenheden bestudeerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een appartement waar we zowel vooraan als opzij door de grote ramen van de natuur kunnen genieten. En ons groot terras maakt het echt helemaal af!”

In ‘t Convent woon je dus op een centrale en groene ligging, helemaal klaar voor de toekomst. “Het is geruststellend om te weten dat we hier ons hele leven kunnen wonen”, bevestigt Lou, “we hoeven nooit ver weg. Niet alleen de winkels zijn vlakbij, ook onze kelder en parkeerplaats liggen bijvoorbeeld vlak onder onze woning. En we hebben veel bewegingsruimte dankzij de vloerverwarming en brededeuren. Binnenkort zitten we samen met de binnenhuisarchitect. Dan kunnen we ons appartement nog meer op ons leven afstemmen.“

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een dagje of avondje uit is trouwens snel gemaakt. De vernieuwde Grote Markt bevindt zich op slechts 200 meter van Lou zijn deur en voor een streepje cultuur in het cultuurcentrum moet hij nog geen 300 meter ver gaan. Ook mooie fietsroutes vindt hij vlot: “door corona heb ik ontdekt hoe mooi de omgeving van Tienen is om te fietsen. Het maakt niet uit welke richting je uitgaat: het is overal adembenemend!” Voor wie toch wat verder weg wil, verzekert Lou dat Tienen een vlottetreinverbinding heeft naar Leuven, Luik, Antwerpen en Brussel: “Tienen ligt op het kruispunt Vlaanderen - Wallonië. Je kan makkelijk alle windrichtingen uit, ook met het openbaar vervoer.”

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek een project in jouw buurt