Hoe kies je de beste locatie voor jouw volgende thuis?

17/1/2024
13/10/2021
Anouk Van Bavel

Nieuwbouwappartement, herenhuis of hoeve? Wie een woning zoekt, stelt best eerst een concrete wensenlijst op punt. Eén van de belangrijkste criteria hierbij is de ligging. De locatie kan immers het verschil maken bij je beslissing om een pand al dan niet te kopen. Om de ideale ligging te bepalen, hou je best rekening met drie onderstaande zaken.

  1. Een locatie op maat van jouw wensen
    Hou jij van het rustige platteland of het actieve stadsleven? Stel jezelf de vraag of jij liefst op een centrale plek wil wonen met alle voorzieningen op wandelafstand of dat je eerder opteert voor een afgelegen locatie in de natuur. Kies jij voor een rustige, groene buurt met weinig verkeer of mag het wat drukker? Hoe sta je tegenover omgevingsgeluid? Hecht je veel belang aan luchtkwaliteit? Dit zijn allemaal locatiegebonden factoren die je woongevoel bepalen. Bedenk welke van de bovenstaande elementen jij het belangrijkste vindt. Zo beslis je in welke streek je nieuwe thuis zich moet bevinden.
  2. Een vlotte mobiliteit voor je dagelijkse verplaatsingen
    Stel: je hebt een prachtig nieuwbouwappartement op het oog maar door de locatie kost het je meer dan twee uur om op je werk te geraken. Een vlotte bereikbaarheid voor je dagelijkse verplaatsingen is dan ook essentieel. Maar mobiliteit betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Sommigen maken gebruik van het openbaar vervoer of de wagen terwijl anderen liefst te voet of met de fiets gaan. Denk dus goed na over de transportmiddelen die jouw voorkeur hebben en of die een goede verbinding hebben met diverse voorzieningen.
  3. De buurt die bij je past, vandaag en morgen
    Tenslotte is het cruciaal om dat prachtig herenhuis of dat gezellig nieuwbouwappartement op verschillende momenten te bezoeken. Voelt die pittoreske hoeve temidden van uitgestrekte weilanden nog altijd goed aan wanneer de avond valt? Of valt het nieuwbouwappartement aan het dorpsplein nog steeds in de smaak tijdens de wekelijkse markt? Je informeert je ook best op voorhand over de plannen die er zijn voor de omgeving. Zo ben je zeker dat de locatie niet enkel vandaag bij jou past, maar ook de komende jaren.

Benieuwd of jij een droomwoning met de perfecte locatie bij ons kan vinden?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek een project in jouw buurt