Het belang van kernversterking: de toekomst van nieuwbouw

15/1/2024
14/9/2023
Anouk Van Bavel

Nobile, een inspirerend woonproject met respect voor open ruimte

Regenwater opvangen, biodiversiteit vergroten en duurzame energie opwekken. Het zijn maar enkele voorbeelden die aantonen hoe essentieel het behoud van open ruimte is. Bij Van Roey Vastgoed nemen we bewust onze verantwoordelijkheid door enkel te bouwen in woonkernen. Zo nemen we geen extra open ruimte in en houden we het klimaat tevreden. Ontdek hieronder hoe we met ons woonproject Nobile in Puurs maximaal inzetten op kernversterking.

Met de huidige klimaatuitdagingen, is kernversterking cruciaal. Daarom bouwen we bij Van Roey Vastgoed niet zomaar overal. We kiezen voor centrumlocaties zodat open ruimte behouden blijft voor natuur en recreatie. Kernversterking heeft bovendien een positief effect op de levenskwaliteit van bewoners.

Ook met Nobile bewijzen we dat de bestaande infrastructuur in Puurs wordt geoptimaliseerd en dat het woonproject bijdraagt aan een duurzame, leefbare gemeenschap.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De 5 belangrijkste voordelen van kernversterking en hoe wij dit vertalen naar Nobile:

 1. Behoud open ruimte
  De centrale ligging van Nobile aan de rand van de gemeente - vlakbij de kerk en het nieuwe gemeentehuis - is geen toevallige locatiekeuze. Van Roey Vastgoed neemt zo weinig mogelijk landelijke gebieden buiten de kern in. Dit is noodzakelijk in de strijd tegen de klimaatopwarming maar zo garanderen we ook een groene, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

 2. Duurzame mobiliteit & gezondere levensstijl
  Met een treinstation en cultureel centrum maar ook winkels en scholen op wandelafstand, word je als bewoner van Nobile automatisch gestimuleerd om meer te voet of met de fiets te gaan. Bovendien is er ook een aanzienlijke ruimte voor bovengrondse fietsenstallingen voorzien. Door de kernversterking in Puurs, worden de wegen en het openbaar vervoer efficiënter gebruikt zodat de impact op het milieu vermindert. Minder lang woon-werkverkeer zorgt tenslotte dat brandstofverbruik en CO2 uitstoot beperkt blijft.

 3. Economische vitaliteit
  Door de aanwezigheid van een nieuw woonproject als Nobile dat zowel jonge gezinnen, alleenstaanden en oudere koppels aanspreekt, profiteren winkels en bedrijven in de buurt van een groter klantenbestand. Door het stimuleren van de lokale economie, versterkt Nobile de kern en draagt het bij aan duurzame stedelijke ontwikkeling. Bovendien voegen we met Van Roey Vastgoed zelf altijd nieuwe functies toe aan onze woonsites die de buurt extra versterken. Zo voorzien we bij Nobile twee commerciële ruimtes in één van de gebouwen.

 4. Toegankelijkheid & hogere levenskwaliteit
  Nobile laat je meteen proeven van de bruisende sfeer in Puurs. Op zoek naar een supermarkt, bakker of brasserie? Je vindt alle essentiële voorzieningen achter je hoek. Een levendige buurt met vlotte bereikbaarheid naar winkels, parken en culturele instellingen, verbetert je levenskwaliteit. Bovendien zorgen we dat je tegelijkertijd van groen geniet: de collectieve tuin vormt het centrale pronkstuk vormt van Nobile.

 5. Meer sociale interactie
  Door de ligging van Nobile vlakbij de kerk, het gemeentehuis en scholen, creëren we natuurlijke ontmoetingsplaatsen. Tijdens het boodschappen doen of bij schoolactiviteiten kunnen buurtbewoners makkelijk met elkaar in contact komen. De mix van wonen, werken en recreatie in de kern, versterkt de gemeenschapsbinding.

Kortom, kernversterking is cruciaal voor het klimaat terwijl het de levenskwaliteit van de bewoners verbetert.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontdek Nobile