Welke technieken gebruikt Van Roey Vastgoed om de woningen energiezuinig temaken?

Bij Van Roey Vastgoed nemen we energiebesparing serieus en passen we verschillende technieken en strategieën toe om onze woningen zo energiezuinig mogelijk te maken:

Isolatie en materialen:

We besteden speciale aandacht aan hoogwaardige isolatie en het gebruik van energie-efficiënte materialen. Dit zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en dat je woning koel blijft in de zomer.

Balansventilatie:

Om de luchtkwaliteit in de woningen te verbeteren en tegelijkertijd warmteverlies te minimaliseren, maken we gebruik van balansventilatie. Dit systeem zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht en een efficiënte afvoer van gebruikte lucht.

Zonnepanelen en warmtepompen:

In vele van onze projecten integreren we zonnepanelen en/of warmtepompen. De exacte toepassing kan variëren afhankelijk van het specifieke project. Zonnepanelen wekken groene energie op, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook kan resulteren in lagere energiekosten voor bewoners. Warmtepompen dragen bij tot het duurzaam verwarmen en koelen van woningen op een zeer efficiënte manier.

Ortus Wezembeek-Oppem zonnepanelen

Waterbesparing en slim waterbeheer:

Hoewel niet altijd van toepassing in al onze projecten, streven we naar waterbesparing waar mogelijk. Dat doen we onder meer met het gebruik van regenwaterpompen en waterbesparende apparatuur, zoals slimme kranen en douchekoppen. We houden ook rekening met het grondwaterpeil door onder meer waterdoorlatende verharding en wadi’s te voorzien.

 We houden ook rekening met het grondwaterpeil

Met deze strategisch geïmplementeerde technieken streven we ernaar om energie-efficiënte woningen te bouwen die niet alleen comfortabel zijn om in te wonen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.