HOE KUNNEN WE

JE HELPEN?

index

NIEUWBOUW

Waarom kiezen voor een projectontwikkelaar?

Wil je een woning bouwen of aanschaffen? Dan sta je al meteen voor een belangrijke keuze: zelf alles regelen of vertrouwen op een projectontwikkelaar? Om die keuze te vergemakkelijken, zoomen we graag in op enkele voordelen die gepaard gaan met die laatste optie.

Minder zorgen:

Wie met ons samenwerkt, wint vooral gemoedsrust. Wij voorzien een strakke planning en coördineren nauwgezet alle fases van het bouwproces, van de vergunningsaanvraag tot de oplevering. Zelfs als er zich onverwachte vertragingen voordoen, hoef jij je geen zorgen te maken, want wij houden alles onder controle.

Gerespecteerde oplevertermijn:

Zelfbouwprojecten kunnen behoorlijk tijdsintensief zijn en het is vaak moeilijk in te schatten wanneer alles klaar is. Wanneer je kiest voor Van Roey Vastgoed, weet je van tevoren precies wanneer jouw woning klaar is. Bovendien waarborgt de wet Breyne dat deze termijn strikt wordt nageleefd.

Kennis en ervaring:

Onze jarenlange expertise in de bouwsector, gekoppeld aan de grote slagkracht van Groep Van Roey, garandeert doeltreffende partnerschappen. We zetten de juiste vakmensen op de juiste plaats. Bovendien kun je vertrouwen op de kwaliteit van materialen en duurzaamheid waar Van Roey Vastgoed voor staat. Dit bespaart jou aanzienlijk wat tijd en moeite bij het vergelijken van offertes.

Waarom kiezen voor Van Roey Vastgoed?

Bij Van Roey Vastgoed gaan we voor maximale duurzaamheid. Dit is niet alleen voordelig voor je energierekening, maar ook voor het milieu. De energiedoelstellingen voor 2050 vereisen dat elke woning energiezuinig is. Sommige ingrepen mogen momenteel nog geen verplichting zijn, ze bepalen wel de toekomstige waarde van je woning.

Met een woning van Van Roey Vastgoed vink je de hele checklist mooi af. Vaak gaan we zelfs verder. Als onderdeel van Groep Van Roey hebben we de knowhow en de slagkracht om jou de beste oplossingen aan te bieden. Onze duurzame energietechnieken resulteren in woningen met een laag E-peil. Dit betekent niet alleen besparingen voor jou, maar zorgt er ook voor dat je woning warm blijft in de winter en koel in de zomer. Ontdek meer over de energietechnieken die we gebruiken.

 

Prijsvastheid

Natuurlijk wil je vooraf weten wat je bouwproject je precies zal kosten. Bij Van Roey Vastgoed garanderen we dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zodra je de overeenkomst tekent, wordt de prijs vastgelegd en blijft deze onveranderd, ongeacht schommelingen in de marktprijzen van bijvoorbeeld bouwmaterialen. Ondanks de huidige tekorten aan bepaalde materialen en grondstoffen, vinden wij bij Van Roey Vastgoed dat een overeengekomen prijs ook echt vast moet blijven voor onze klanten.

Waarom nieuwbouw?

Nieuwbouw biedt tal van voordelen. Woningen zijn al lang geen statische structuren meer, maar dynamische systemen waarvan we zelfs bepaalde prestaties mogen verwachten. Een eerste voordeel is dus dat je al vanaf het ontwerp de juiste accenten legt. Met een nieuwbouwwoning kom je op lange termijn doorgaans ook een pak goedkoper uit.

Wat betekent sleutel-op-de-deur?

Bij de aankoop van een sleutel-op-de-deurwoning ga je een contract aan met een bouwfirma of projectontwikkelaar. Zij nemen het volledige bouwproces in handen, vanaf de fundering tot de laatste afwerking. Het resultaat is een instapklare woning waar je meteen je intrek kunt nemen.

Bij Van Roey Vastgoed gaan we hierbij nog een stapje verder. Intern voeren we een grondige inspectie uit om te garanderen dat het appartement of de woning voldoet aan onze hoge normen voor voorlopige oplevering. Bovendien stellen we een PV van voorlopige oplevering op om ervoor te zorgen dat alles op lange termijn perfect in orde blijft.

Wat kies je zelf bij sleutel-op-de-deur?

Hoe jouw toekomstige woning eruit zal zien? Dat heb je grotendeels zelf in de hand. Hoe vroeger je aankoopt, hoe meer je nog kan beslissen. Het gaat over lichtpunten, stopcontacten en schakelaars, maar even goed over de afwerking van deuren, vloeren, keuken en badkamer.

We starten sowieso al vanaf een hoge kwalitatieve basis en bespreken dan op voorhand welke aanpassingen er mogelijk zijn. Onze interieuradviseurs helpen je graag met al je keuzes.

Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van sleutel-op-de-deur?

Heb je zelf geen tijd of zin om het hele bouwproces op te volgen, maar wil je wel een efficiënt verloop? Dan is een sleutel-op-de-deurwoning vaak een uitstekende optie. We zetten de belangrijkste redenen even opeen rijtje:

  1. Geen eindeloze zoektocht naar de perfecte locatie.
  2. Prijszekerheid en financiële garanties.
  3. Geen administratieve rompslomp.
  4. Geen zorgen over leveranciers.
  5. Geen zorgen om de planning.

Wat is een voorlopige oplevering?

Gezien jij je appartement kocht onder de wet Breyne zal er altijd een voorlopige oplevering plaatsvinden. Van Roey Vastgoed zal jou uitnodigen om tot voorlopige oplevering over te gaan. De voorlopige oplevering vindt plaats wanneer de bouw afgerond is. Er vindt een rondgang plaats in aanwezigheid van de bouwheer en koper om na te gaan of de werken goed en conform het lastenboek en de plannen zijn uitgevoerd.

Na deze voorlopige oplevering wordt een “proces verbaal van voorlopige oplevering” opgemaakt waarin alle punten genoteerd worden die nog moeten afgewerkt of gecorrigeerd worden.

Je ontvangt een kopie van dit PV van voorlopige opleveringen op dit tijdstip krijg je ook de sleutels van je appartement en de nutsmaatschappijen worden overgedragen op jou als koper.

Wat is de wet Breyne?

De wet Breyne is een beschermende maatregel die van kracht is wanneer je een sleutel-op-de-deurwoning aankoopt bij Van Roey Vastgoed. De oorspronkelijke doelstelling van deze wet was immers dat iedereen die een woning laat bouwen ,een te bouwen woning koopt of een woning in aanbouw koopt, zich kan indekken voor mogelijke wanpraktijken in de bouwsector.

Aangezien de bouwpromotor verplicht is om een voltooiingswaarborg af te sluiten, ben je als koper zeker dat jouw nieuwbouw volledig wordt afgewerkt. Je bent dus ook beschermd tegen een eventueel faillissement van de projectontwikkelaar. De voltooiingswaarborg houdt immers in dat een bank of financiële instelling borg staat voor de bouwpromotor tegenover de koper. De bank zal met andere woorden de verplichtingen van de projectontwikkelaar moeten nakomen wanneer die hier zelf niet meer aan kan voldoen (bijvoorbeeld bij een faillissement).

Valt een aankoop bij Van Roey Vastgoed onder de wet Breyne?

Absoluut. Van Roey Vastgoed bouwt al haar projecten onder de wet Breyne. Dit zorgt voor een uitgebreide bescherming van onze kopers.

Wat is het Rondom u-platform?

Wanneer je een woning koopt bij Van Roey Vastgoed, willen we je zoveel mogelijk betrekken bij het traject, vanaf aankoop tot oplevering. Dit doen we via ons digitaal platform ‘Rondom u’. Ons online platform biedt de mogelijkheid om op elk gewenst moment, waar dan ook, jouw woningdossier te raadplegen. Je vindt er alles op één plek:

  • een documentenbibliotheek: verkoopdocumenten, plannen, optielijsten, uitvoeringsdossier
  • het financieel overzicht van de gekozen opties alsook een overzicht van je facturen
  • nieuwsberichten (voortgang van de werken, evenementen,...)
  • een helder overzicht van de stand van zaken
  • Zijn er aankomende deadlines of nieuwe updates? Dan krijg je hierover automatisch een bericht via het platform.

Hoewel we bij Van Roey Vastgoed blijven inzetten op het persoonlijk contact met onze interieurcoördinatoren, biedt dit platform je extra ondersteuning. Zo hopen we je aankoopervaring nog aangenamer te maken.

index

ENERGIE BESPAREN

Welke technieken gebruikt Van Roey Vastgoed om de woningen energiezuinig te maken?

Bij Van Roey Vastgoed nemen we energiebesparing serieus en passen we verschillende technieken en strategieën toe om onze woningen zo energiezuinig mogelijk te maken: Isolatie/duurzame materialen, balansventilatie, zonnepanelen, warmtepompen, waterbesparende technieken…

index

DUURZAAM BOUWEN

Wat is EPB en EPC?

EPB staat het voor 'Energieprestatie en Binnenklimaat.' Het is een set van regels die bepalen hoe energiezuinig nieuwbouwwoningen moeten zijn. Als jouw gloednieuwe woning eenmaal klaar is, krijg je een EPB-verslag en een Energie Prestatie Certificaat (EPC). Deze documenten moet je goed bewaren: ze vertellen je hoe jouw woning presteert op vlak van energie-efficiëntie.

Het EPC, oftewel Energie Prestatie Certificaat, vertelt je hoe jouw woning het doet op het vlak van verwarming en energieverbruik. Als je een huis koopt, is dit certificaat een must-have. Nieuwe woningen scoren meestal goed op dit certificaat, maar bij oudere woningen kan het verhaal anders zijn. Die oude huizen hebben vaak de neiging om energie te verslinden, wat betekent dat je niet alleen je lening moet afbetalen, maar ook nog eens flink wat budget verliest aan je energierekening.

Wat is het E-peil ?  

Het E-peil is een handige indicator voor hoe jouw huis presteert op vlak van energie. Dit prestatieniveau hangt af van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie, de mate van isolatie, luchtdichtheid, verwarming en ventilatie.

Het is ook belangrijk dat een deel van de benodigde energie op een hernieuwbare manier wordt opgewekt, zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Hoe lager het E-peil, hoe zuiniger jouw huis en hoe lager jouwenergierekening zal uitvallen. Vanaf 2020 moeten nieuwbouwwoningen een E-peil van 30 of lager hebben volgens de wet. Bij Van Roey Vastgoed streven we echter naar nog betere prestaties en leggen we de lat, in dit geval althans, steeds lager!

Wat is het S-peil?

Het S-peil, ook wel de schilindicator genoemd, focust op de luchtdichtheid, isolatie en andere factoren die te maken hebben met hoe jouw huis is opgebouwd. Deze meting houdt rekening met de compactheid van de woning, de grootte en oriëntatie van de ramen en zelfs of er zonnewering aanwezig is. Het S-peil is best belangrijk, want hoe lager deze score, hoe beter jouw woning is geïsoleerd. Dit betekent dat je minder energie verbruikt om je huis te verwarmen of koel te houden. Volgens de huidige wettelijke norm moet een woning een S-peil van 28 of lager hebben.

Is bouwen duurder door alle duurzame technieken

Toegegeven: de integratie van deze geavanceerde technologieën brengt kosten met zich mee. Toch is het een investering die zijn vruchten afwerpt. Dankzij deze energiebesparende maatregelen bespaar je stevig op je energierekening, zeker op de lange periode. Daarnaast geniet je van lagere onderhouds- en herstelkosten omdat alles gloednieuw is. Kortom, een nieuwbouwwoning vraagt aanvankelijk wellicht een grotere investering, maar op de lange termijn levert het aanzienlijke financiële voordelen op.

index

FINANCIEEL

Hoe werkt de vaste prijsgarantie bij Van Roey Vastgoed?

Bij Van Roey Vastgoed betaal je gewoon de prijs waarvoor je hebt getekend: dat krijg je zwart op wit. In deze prijs zit een basispakket voor de afwerking van je vloeren, keuken en badkamer. Voor meer exclusieve keuzes betaal je dan gewoon een meerprijs. Dit traject doorloop je uiteraard in detail met één van onze interieurcoördinatoren. In een markt waarin materiaalprijzen sterk kunnen schommelen, is dat een geruststellende gedachte. Zodra het compromis is ondertekend, mag jij erop vertrouwen dat eventuele stijgingen van materiaalkosten niet aan jou worden doorgerekend.

Hoe verloopt de betaling van een sleutel-op-de deur woning?

Bij de ondertekening van je akte zal de integrale betaling van het aandeel van de grond aangerekend worden na aftrek van een eventueel betaald voorschot. Dit bedrag wordt verhoogd met de waarde van de op deze datum reeds opgetrokken delen van het gebouw, verhoogd met de verschuldigde belasting. Daarna wordt gefactureerd naargelang de vooruitgang van de bouw en conform de betalingsschijven die vermeld staan in je verkoopovereenkomst en akte.

Hoe zit de prijs van een nieuwbouwwoning in elkaar?

Uiteraard verwacht je transparantie en duidelijkheid wanneer het over de prijs van je nieuwbouwwoning gaat. Anders dan bij bestaand vastgoed, is de prijsberekening voor nieuwbouw gebaseerd op vijf belangrijke factoren :de wet Breyne, registratierechten, BTW, afwerking en overige kosten.

Hoe zit het met verzekeringen?

Tot aan de oplevering is je appartement door ons verzekerd. Daarna is het gebouw verzekerd via een blokpolis die de syndicus afsluit. Vanaf de oplevering is het aan te raden om zelf een eigen verzekering aan te gaan voor inboedel.

Ben je verplicht om een staanplaats aan te kopen bij een nieuwbouwappartement?

Bij nieuwbouwappartementen leggen lokale overheden vaak een parkeernorm op. Om wild parkeren of ongebruikte parkeerplaatsen te vermijden kan het zijn dat de aankoop van zo’n staanplaats verplicht wordt. De prijs varieert, maar de kosten worden altijd transparant gecommuniceerd. We begrijpen echter dat niet iedereen een parkeerplaats nodig heeft, en we proberen oplossingen op maat te bieden voor kopers die er geen willen, zoals herverdeling of verhuur. Bij interesse in onze nieuwbouwappartementen helpen we je graag verder.

index

MOBILITEIT

Hoe kiest Van Roey Vastgoed de projectlocaties uit?

Bij Van Roey Vastgoed zijn we kieskeurig als het gaat om het selecteren van de perfecte locaties voor onze nieuwbouwprojecten. We planten niet zomaar overal gebouwen neer; we willen er zeker van zijn dat onze toekomstige bewoners de ideale woonplek krijgen.