Oude vesten: Een thuis bouwen in Tienen
arrow icon

Tienen

Werken aan het nieuwe Tienen van morgen

Het project
Tussen de historische gevels aan de Oude Vesten, het Groot en Klein Atheneum, de achtertuinen van de Leuvensestraat en het park van het Ziekenhuis komt een nieuw residentieel project. Dankzij deze ontwikkeling zal het ongebruikte, open gebied opnieuw verweven worden met de stad.
 
De zone zal volledig verkeersvrij zijn en daardoor aanvoelen als een oase van rust en groen. Uiteraard worden ondergronds twee vlot bereikbare parkings voorzien om optimale mobiliteit te bieden aan de bewoners. De doorgang vanaf de Oude Vesten zal toegang geven tot een binnenplein met bomen. Daarrond zullen appartementen en assistentiewoningen ontstaan in een mix van nieuwe architectuur en gerenoveerde gebouwen. De assistentiewoningen worden net zoals in ons project Park Passionisten ontwikkeld in samenwerking met de Broeders Alexianen.

Achter het binnenplein komt een breed park, waarin twee woontorens gebouwd worden. Alle appartementen in deze gebouwen zullen goed georiënteerd zijn en hebben mooi uitzicht op de groene omgeving. 

Na het vertrek van het ziekenhuis zal dit project de eerste schakel vormen in een binnenstedelijke keten van groene, verkeersluwe woongebieden tot aan Park Passionisten.

 

Van Roey Vastgoed
Bij Van Roey Vastgoed bouwen en verkopen we geen vastgoed, maar creëren we plekken. Plekken waar het aangenaam leven is en die perfect verweven zijn in de bestaande omgeving. We creëren vernieuwde stukjes stad en gemeente die we willen teruggeven aan haar bewoners. We bouwen een thuis voor jou én zorgen ervoor dat andere functies vlakbij zijn.

Als we een nieuw project uitwerken vinden we ‘verrassingen’ daarin uitermate belangrijk: een verborgen pleintje, een daktuin waar je het niet verwacht of een bijzonder cafeetje op een fijne locatie.