08/12/2017

Willy Copmans: "Mijn nieuwe woonst voldoet volledig aan mijn wensen."

“Eigenlijk is het mijn dochter die ons op het spoor gezet heeft van deze assistentiewoning. Mijn vrouw en ik woonden 45 jaar lang in een heel ruim duplexappartement met een open draaitrap. Maar door fysieke problemen mocht zij eigenlijk geen trappen meer doen. Mijn dochter zag ook dat het almaar moeilijker werd voor mij om voor mijn vrouw 
te zorgen. Daarom heeft zij de beste oplossing gezocht en gevonden in Ecodroom. Deze assistentiewoning biedt zelfstandigheid, maar je kan ook gebruik maken van zorgdiensten wanneer je   dat wil. Helemaal op maat van jezelf. Dit, de ligging en de aangeboden ruimte was voor ons de perfecte combinatie. 
Verhuizen was voor mij een grote stap. Omdat ik van een ruim, luxueus duplexappartement kom, lag de lat redelijk hoog. Maar ik heb niets aan te merken op mijn nieuwe woning. Ik had vroeger bijvoorbeeld een omvangrijke bibliotheek van meer dan 5.000 boeken. Omdat het hier ruime appartementen zijn, heb ik toch een groot deel van mijn collectie mee kunnen verhuizen.
 
Mijn vrouw kon jammer genoeg maar 2,5 maand van ons appartement genieten. Ondertussen woont ze in een woonzorgcentrum hier vlakbij, en wandel ik 5 keer per week tot bij haar. Soms komt mijn zoon mij halen. Die kan zijn auto hier makkelijk kwijt in de ondergrondse parking, en dan gaan we samen naar daar.

Nu woon ik dus alleen in het appartement. Maar ik kan met al mijn vragen terecht bij Micheline, de zorgassistente. Via haar laat ik mijn strijk hier doen en ook af en toe eten brengen naar mijn appartement.
Ondertussen ken ik hier alle bewoners en kan ik goed overweg met iedereen. Wanneer ik niet tussen mijn boeken zit of naar de radio luister, ga ik wel eens naar de gemeenschappelijke ruimte voor gezelschap. Daar wordt vaak iets georganiseerd. Feestjes voor verjaardagen en andere activiteiten zoals turnen, yoga, Ipad les,... 

Onlangs was er bijvoorbeeld een dame die 90 jaar geworden is en hier een feestje heeft gegeven. Dat was wel fijn!” 

Terug naar het nieuwsoverzicht