04/05/2018

Welkom op Hoedhaar: de nieuwe thuis van David De BockDavid De Bock is erg actief in zijn professioneel leven en heeft twee kinderen. “Tot op vandaag huur ik een woning die meer buiten het centrum van Lokeren gelegen is. Begin 2017 vond ik dat het tijd werd om iets te kopen en daarom ging ik op zoek naar een nieuwe thuis. Die heb ik nu gevonden in Hoedhaar,” aldus David.

David, je koos voor een appartement hoewel er ook woningen te koop zijn op Hoedhaar. Vanwaar die keuze?
“Ik heb altijd in een huis gewoond. Aangezien ik alleen ben, zocht ik iets dat kleiner is dan een woning. Omdat ik op professioneel vlak ook heel actief ben, was ik op zoek naar iets zonder tuin. Mijn voorkeur ging dus al snel naar een appartement en niet naar een woning. Bovendien is een appartement makkelijk in onderhoud en de kinderen kunnen toch nog buiten spelen in het park.”

Bij je eerste contact met Hoedhaar was er nog geen modelappartement ingericht. Wat heeft jou overtuigd om toch voor Hoedhaar te kiezen?
“Ik heb destijds een modelwoning bezocht. Ik kon de stijl, aanpak en afwerking van het hele project al goed uitmaken na mijn bezoek aan die woning. Dat gaf alvast veel vertrouwen. Natuurlijk is dat niet de enige reden waarom ik voor Hoedhaar koos. Ik zocht bewust naar een woning zonder tuin, maar het park is een enorm pluspunt. Hier kan ik ontspannen en op die manier kunnen mijn kinderen toch genieten van het groen en buiten spelen indien ze dat willen. Qua mobiliteit is Hoedhaar ook super gelegen. De kinderen kunnen makkelijk op school geraken, want het centrum en het station zijn op een boogscheut hiervandaan. Het hele concept is ook super. Vanop mijn rustig terras kan ik naar het park kijken, ik heb voldoende bergruimte in de kelder voor mijn bier en wijn verzameling en wanneer het regent, kan ik gewoon binnenrijden in de garage met mijn boodschappen. Geweldig toch? Bovendien is alles nieuw en kan ik er de komende jaren gerust van zijn dat er niet al te veel onderhoud is aan het appartement.”

Zou je getwijfeld hebben om te kopen indien je geen aanpassingen meer kon doen aan je appartement?
“Ik had dit appartement in elk geval gekocht. De standaard die voorzien is in de appartementen is dan ook dik in orde. Mijn aanpassingen beperkten zich tot een aantal opties op de keuken. In mijn appartement was standaard een bad voorzien en ik paste dit aan naar een douche.”

Wat vind je van de ondersteuning van Van Roey Vastgoed in dit traject?
“Ik had nog nooit gehoord van Van Roey Vastgoed, maar ik heb me natuurlijk wel geïnformeerd. Jullie zijn onderdeel van een solide groep en hebben een vertrouwensband met de Stad Lokeren. Dat gaf al een eerste goede indruk. Onlangs had ik een rondgang met de klantenbegeleiding. Ze was heel behulpzaam en gaf zelf ook een aantal punten aan die nog opgelost moesten worden. Op dat vlak is de ondersteuning dus ook top.
De werf is steeds proper. Ik heb in mijn job in de bewaking al heel wat werven gezien, maar deze is erg verzorgd. Netheid en veiligheid zijn hier belangrijk en dat zie je meteen als koper natuurlijk.”

Terug naar het nieuwsoverzicht