05/09/2018

Weerbestendige terrasmeubels

Je hebt tijdens deze prachtige lente en zonnige zomer ongetwijfeld met volle teugen kunnen genieten van heerlijke zomeravonden op je terras of in je tuin. Veel mooie herinneringen dus, die we nog lang kunnen koesteren.

In 2018 zijn we alvast goed op weg om weerkundig “de beste zomer ooit” te beleven. Toch durven wij al een stapje verder te denken.

Zoals het een echte Belgische zomer beaamt zien we intussen af en toe al eens een regenbui passeren. Prima voor de tuin en geef toe… we hebben in juli en augustus allemaal wel eens om dat verfrissende buitje gevraagd. Maar je terrasmeubels moeten dan wel beschermd worden. Wist jij dat er weerbestendig meubilair bestaat? Voor eigenaars van een appartement of van een woning met een bescheiden ruimte is het vaak een uitdaging om tuinmeubelen, waar we in de zomer zo van kunnen genieten, in de winter binnen op te bergen. Niet iedereen beschikt immers over een riante garage of een XL-tuinberging. 

Een perfect alternatief is de aanschaf van meubelen die buiten kunnen overwinteren, die weer en wind kunnen doorstaan en hierdoor niet aan kwaliteit moeten inboeten. Tegenwoordig heeft ieder tuincenter een compleet gamma van “waterafstotende en Uv-bestendige” buiten-meubelen, inclusief waterdichte kussens. Aluminium tuinmeubelen mogen zowel in de winter als in de zomer buiten staan. Rotan en de duurzame rotan-imitatie (High Density Poly Ethyleen) hebben zelfs baat bij een eerder vochtige omgeving. Hardhouten tuinmeubelen hebben iets meer onderhoud nodig, maar als je weet hoe je te werk moet gaan kunnen deze perfect meerdere gure Belgische winters doorstaan. 

Naast gewone stoelen, zetels en tafels zijn volledige loungesets en zelfs bijpassende poefs verkrijgbaar in zeer kwalitatief materiaal om gewoon buiten te overwinteren.

Uiteraard zijn er ook veel speciale afdekhoezen en beschermmateriaal ter beschikking. Maar geef toe, wetende dat je tuinmeubelen weersbestendig zijn, zonder afdekhoes, en in de herfst of in de winter zalig genieten van het buitenleven overtreft toch alle verwachtingen.

Dat heerlijke kopje koffie s’ morgens nuttigen op je terras, zomer of winter, daar is iedere Belg fan van! 

Terug naar het nieuwsoverzicht