06/10/2016

We gingen voluit voor Van Roey Vastgoed

Fanny Janssen en Kurt Sterkens kennen elkaar al sinds hun prille levensjaren. Toch zijn ze alle twee hun eigen weg gegaan. Twaalf jaar geleden kwamen Kurt en Fanny elkaar terug tegen en sindsdien zijn ze een gelukkig koppel. Ze spelen al een aantal jaar met het idee om een kleine woning te bouwen. Deze gedachte heeft het koppel uiteindelijk herzien en ze kozen voor een appartement in Hof Van Roey.

Hoe ben je bij Hof Van Roey terecht gekomen?
“Onze zoektocht naar een kleine geschikte bouwplaats verliep erg moeizaam. We hebben ons idee herzien en toen de plannen van Hof Van Roey bekend raakte, waren we zeer benieuwd. We hebben meteen contact opgenomen en een afspraak gemaakt.”

Waarom hebben jullie voor dit project gekozen?
“Eerst en vooral zit Rijkevorsel in mijn hart en Van Roey is toch een begrip in ons dorp! We hebben ook elders projecten bekeken en merkten dat Van Roey Vastgoed zeker niet duurder was dan andere projectontwikkelaars. Volgens het lastenboek worden er kwalitatieve materialen gebruikt. Dit nam onze twijfels weg en we gingen voluit voor Van Roey Vastgoed. Het project heeft natuurlijk nog sterke punten. De kleine tuin vinden we heel belangrijk en het project is ideaal gelegen. Op wandelafstand van alle voorzieningen zoals winkels, dokter,…”  

Vanwaar de keuze voor een appartement?
“We wilden eerst een kleine woning waar we zouden intrekken op onze ‘oude dag’. We zouden daar gaan wonen wanneer we onze huidige woning te groot vonden en het onderhoud ervan te zwaar werd. Op die manier willen we de verhuis naar een rusthuis zo lang mogelijk uitstellen of helemaal vermijden. Onze nieuwe woning zou dus moeten voldoen aan de noden voor senioren. Na alles goed bekeken te hebben, leek het gelijkvloers appartement in de Emiel Van Roeystraat hiervoor de beste keuze.”

Gaan jullie het appartement eerst nog verhuren?
"Ja zeker, het ging al snel de ronde dat we het appartement wilden aanpassen aan de noden van senioren. Momenteel is er een koppel geïnteresseerd om het te huren. Uiteindelijk geen senioren maar een koppel waarvan één van beide minder valide is. Samen met hen gaan we nu bekijken hoe we dit appartement het best kunnen aanpassen."

En wanneer zou je er zelf graag intrekken?
"Het is zeker de bedoeling daar ooit te gaan wonen! Maar eerst nog genieten van onze huidige woning en tuin. Later, binnen 20 of 30 jaar? We zien wel…"

Terug naar het nieuwsoverzicht