15/09/2018

Vlotte opkomst voor infoavond van Nederhem in Halle

Woensdag 5 september mochten we tijdens de infoavond op de site maar liefst 150 bewoners, kopers en geïnteresseerden ontvangen. Op deze site bevonden zich jaren terug nog de gebouwen van de NMBS en de asfaltverwerkingsbedrijven van Wegebo. Het was dan ook een doelstelling van de stad Halle om verlaten bedrijventerreinen om te zetten naar woonprojecten.

Burgemeester Pieters sloot af met zijn samenvatting van Nederhem: “Een nieuwe woonwijk dicht bij het centrum, het station en bijzonder kwaliteitsvol.”

Voor Bert Grugeon, Algemeen Directeur van Van Roey Vastgoed (samen met Matexi ontwikkelaars van het woonproject Nederhem), was deze infoavond een thuismatch. Hij is zelf Hallenaar en vond het dan ook zeer speciaal om voor eigen publiek te staan. De eer was dan ook aan hem om enkele nieuwe woonconcepten aan te kondigen, drie soorten appartementen. Limea bevindt zich naast de groene zone, helemaal aan het uiteinde van de site, terwijl Siena tussen de reeds bewoonde blokken en de nieuwe weg zal komen te staan. Deze twee types worden later nog uitgebreid voorgesteld, alvorens in verkoop te gaan. Het derde concept zijn de zeer grote appartementen van het type Ora, die reeds in verkoop gaan tijdens de kijkdag van zondag 9 september.

Luc De Hovre van Styfhals architecten toonde enkele zeer uiteenlopende werken van zijn bureau om daarna af te sluiten met een rondleiding doorheen de site.

Terug naar het nieuwsoverzicht