01/07/2016

Vind je tuinieren geweldig? Het kan ook op je terras!

Aan een klein balkon of terras heb je al voldoende om een moestuin in te richten. Grote planten zal je er nooit kunnen kweken, maar je kan perfect aan het werk met aardbeien, radijsjes, look, verschillende soorten kruiden, sla,…

Hoe moet je beginnen aan een moestuin op je terras? Wij geven je enkele tips. Als je terras groter is dan een paar vierkante meter, kan je een ‘vierkantemeterbak’ overwegen. Het is een plantenbak die verdeeld is in verschillende compartimenten. Per vak kan je dan iets anders planten.

Is je terras hier toch wat te klein voor of zie je zo’n bak niet zitten? Dan zijn er nog tal van andere oplossingen. Voor mensen die graag een klein kruidentuintje willen, is het al voldoende om aparte, kleine bloempotjes te gebruiken. Een goed alternatief hiervoor zijn houten wijnkistjes.

Voor aardappelen en heel wat kruiden moet je zelfs geen pot aanschaffen. Je kan kiezen voor een grow bag. Je vult deze zak half met aarde en telkens als hij groeit, voeg je nog wat meer aarde toe.

Tot slot kan je ook gaan voor verticaal tuinieren. Hierin heb je erg veel mogelijkheden. Je kan naar de winkel gaan en heel wat gadgets kopen die je helpen bij verticaal tuinieren. Voor wie creatief is, kan natuurlijk ook een rek maken met een pallet, plastic flessen, een schoenenrek,… Heel wat groenten en fruit kan je verticaal planten. Denk hierbij aan slingerplanten zoals mini courgettes, komkommer, augurken, tomaatjes, aardbeien enzovoort.

 

© Bron foto’s: www.pinterest.com

Terug naar het nieuwsoverzicht