13/03/2018

Tips voor je verhuis

Ga je binnenkort verhuizen en wil je dat alles zo vlot mogelijk verloopt? Lees dan hier alvast een aantal nuttige tips!

Verhuizen doe je best per kamer. Pak je spullen in in dozen, manden, koffers,... en geef deze een nummer en een kleurlabel. Wanneer je mensen uitnodigd voor hulp, weten die ook meteen in welke kamer die doos thuishoort. Klaar met verhuizen? Jij kan aan de hand van je nummering nakijken of alle dozen mee verhuisd werden.

Een andere tip hebben we al kort verklapt: gebruik manden, kratten en koffers als verhuidozen. Kleding kan in koffers, boeken stop je in koffers met wielen, knuffels of cd's kunnen in andere kratten of manden. Zo heb je alweer wat dozen en ruimte uitgespaard. 

Kleiding aan hangers stop je dan weer beter in een vuilniszak. Ze worden goed samengeperst en blijven bij elkaar. Bovendien hang je ze na de verhuis heel makkelijk terug op. 

Zijn er kasten met lades die mee verhuizen? Laadt deze dan zeker niet uit maar kleef er cellofaanfolie op.

Toiletgerief verhuizen is ook steeds riskant. Je vloeistoffen kunnen uitlopen en je make up paletten kunnen makkelijk breken. Om dit laatste te voorkomen kan je een extra watje in je make-up doosjes plaatsen. Wat met shampoo en douchegel? Plaats een stukje vershoudfolie over de opening en draai de dop er dan weer op.

Nog een aantal super belangrijke zaken

  • Als het kan, ga dan op voorhand naar je nieuwe woning om deze een poetsbeurt te geven. Veel handiger wanneer de ruimtes nog leeg zijn!
  • Pak dagdagelijkse benodigdheden in in een weekendtas
  • Andere spullen die je als eerste nodig hebt, kan je best inladen in een doorzichtige doos. Zo vind je ze het snelst terug.

Veel succes!

© Bron afbeeldingen: Pinterest

Terug naar het nieuwsoverzicht