11/02/2019

Niet storen a.u.b.: het geheim van een romantische slaapkamer

Het is weer bijna zover: Valentijn, de dag der liefde waarop alles romantisch moet zijn. Of je er nu voor of tegen bent, je kan er niet omheen. Een liefdestekst, een Valentijnsmenu of een weekendje weg, iedereen vult het in op zijn of haar eigen manier. Heb je geen zin in een commercieel cadeau, maar wil je jouw geliefde toch eens origineel verrassen, neem dan de slaapkamer onder handen. Met enkele handige ingrepen tover jij jouw slaapkamer om tot een echt liefdesnest.

1 Een opgeruimde slaapkamer als basis

Een tip die voor iedereen haalbaar is: ruim de slaapkamer op! Dit advies kost geen geld en vraagt geen grote werkzaamheden, maar is wel vereist vooraleer je de volgende tips kan aanvatten. Een opgeruimde omgeving zorgt immers voor een leeg hoofd zonder beslommeringen en zorgen.

Voldoende opbergruimte is een must.  In een romantische slaapkamer zijn voldoende kasten aanwezig.  Deze verkleinen de kans dat er spullen over de hele kamer verspreid liggen. Om extra rust te creëren, haal je best de televisie weg of trek je de stekker uit het stopcontact. Dit zorgt ervoor dat je al je aandacht aan jouw geliefde kan schenken.    

2 Less is more: kies de gepaste verlichting

Goede verlichting is een absolute must in je slaapkamer. Bovendien is het een goede manier om sfeer te geven aan de ruimte. Grote lampen aan het plafond kunnen mooi zijn ter decoratie en zijn nuttig als je veel licht nodig hebt, maar voor romantiek zijn ze echt nefast.

Zachte en gedimde sfeerverlichting zorgen voor een romantische sfeer. Wil je nog een stap verder gaan, hang dan een zijdeachtig stukje stof over je lamp. Om budget te besparen, kan je de kerstlichtjes terug van zolder halen. Kaarsen zorgen voor hetzelfde effect, maar wees er dan zeker van dat deze op een stabiele ondergrond staan.

3 Pasteltinten of donkere kleuren creëren romantiek

Witte kamers zijn voor ziekenhuizen, daar wordt niemand vrolijk van. Wil je een romantische vibe in je slaapkamer brengen, kies dan de juiste kleuren. Zachte pasteltinten zoals lichtroze of lichtblauw zijn een aanrader, maar ook donkere kleuren zoals donkergroen, paars of bordeaux is een mogelijkheid. Is jouw slaapkamer eerder klein? Ga dan zeker voor lichte kleuren.

Ben je wat minder bescheiden, dan kan je gaan voor de Valentijnskleuren bij uitstek: rood of roze. Welke kleur je ook kiest, één advies: creëer rust!

4 Een sprookjesbed is the place to be!

Het bed is dé blikvanger van je slaapkamer. Denk hier dus goed over na. Of het nu gaat om een boxspring, een twijfelaar of een kingsize formaat, geef het een centrale plaats in de ruimte. Vroeger koos men vaak voor een bed met sierlijke vormen, terwijl het slaapmeubel er tegenwoordig meestal modern uitziet.

Eender welke stijl of formaat, met de juiste accessoires tover je elk bed om tot een romantische plek. Een klamboe tovert een gewoon bed om in een hemelbed, waarmee je onmiddellijk een sprookjesachtige sfeer in je slaapkamer creëert. Zorg ervoor dat het beddengoed aansluit bij het kleurenpalet van de kamer. Met wat extra kussens of een zachte plaid, maak je jouw liefdesnestje helemaal compleet. Last but nog least: vergeet je bed niet mooi op te maken!

5 Zorg dat alle zintuigen geprikkeld worden

Plezier niet alleen het oog om romantiek op te wekken, maar prikkel alle zintuigen. Een fleurig boeket bloemen, geurstokjes of rozenblaadjes zorgen voor een stimulerende geur in de slaapkamer. Om het bed op te fleuren, spraken we al van een zachte plaid. Ook een schapenvelletje voelt - letterlijk - zacht aan.

Je lievelingsmuziek op de achtergrond kan eveneens voor rust zorgen, maar kies de liedjes en het volume zorgvuldig uit. Ten slotte kan je ook je smaakzin prikkelen met een heerlijk glaasje bubbels of een lekker hapje.

6 De nodige accessoires als finishing touch

Hoewel het advies is om rust te creëren, mag de slaapkamer zeker niet kil aanvoelen. Decoraties of accessoires kunnen extra sfeer geven aan de ruimte, maar mogen nooit overheersen. Een modern schilderij vrolijkt de kamer bijvoorbeeld op, maar een meekijkend portret boezemt eerder angst in.

Het boeket bloemen dat voor een aangename geur zorgt, past ook helemaal in de stijl van Valentijn. Of wat dacht je van souvenirs die verwijzen naar de reizen die jullie samen gemaakt hebben? Liever iets persoonlijk? Hang dan de mooiste foto’s van jou en je geliefde op in een hartvorm, laat een canvas maken of zorg voor een persoonlijke quote.

Op zoek naar een liefdesnestje om volgend jaar Valentijn in te vieren?

Ben je op zoek naar een leuke date om Valentijn mee te vieren? Dan kunnen wij jou helaas niet helpen. Heb je de ware gevonden, maar zijn jullie nog op zoek naar het ideale liefdesnestje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem zeker een kijkje op onze website of volg het laatste nieuws op onze Facebookpagina. Zie jij jezelf en je geliefde volgend jaar Valentijn vieren in één van onze projecten? Contacteer ons dan, wij ontvangen je met open armen!

Terug naar het nieuwsoverzicht