21/07/2016

Monique Peeters: "Ik ben er zeker van dat ik daar heel gelukkig ga zijn!"

Monique Peeters vond een nieuwe thuis in Hof Van Roey. Ongeveer een jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met het project: “Onmiddellijk kreeg ik het gevoel ‘daar ga ik wonen’ en datzelfde weekend voelde ik dat ik afscheid zou nemen van mijn huidige woning. Ongelooflijk!”

Monique, waar woon je nu en wat doe je in je dagelijks leven?
“Ik ben niet afkomstig van Rijkevorsel, maar woon hier al wel 35 jaar. Vroeger was ik werkzaam als boekhoudster en ben zo langzaam in het Beheer van Gebouwen terecht gekomen. Gedurende de laatste 25 jaar ben ik voornamelijk actief in het syndicusbeheer. In mijn vrije tijd speel ik al meer dan 40 jaar volleybal. Op dit moment speel ik bij Rijkevoc, de club waar ik ook reeds 15 jaar voorzitster ben. Daarnaast ben ik penningmeester in het Volleybalgewest Turnhout en lid van de Raad van Bestuur van de Antwerpse Volleybal Federatie vzw. Wanneer ik me niet bezighoud met mijn werk en bestuurstaken, ben ik een fervent, misschien wel fanatiek voetbalsupporter. Vooral van de Belgische competitie en onze Belgische Nationale ploeg.”

Een bezige bij dus. Hoe heb je Hof Van Roey gevonden?
“Tijdens het eerste weekend van het bouwverlof van vorig jaar las ik de krant en daarin stond een advertentie. Onmiddellijk kreeg ik het gevoel dat ik daar wou gaan wonen. Datzelfde weekend voelde ik dat ik afscheid zou nemen van mijn huidige woning. Op enkele minuten tijd had ik eigenlijk al een besluit genomen. Het was een gevoel dat mij niet meer losliet. Mijn kinderen moesten akkoord gaan, want als zij het niet zagen zitten dan ging het niet door. Ik heb mijn gevoel meteen met hen gedeeld en gelukkig gaven ze mij volmondig gelijk.”

Waarom koos je voor Hof Van Roey?
“Dit concept zal zich vermoedelijk nooit meer voordoen in centrum Rijkevorsel. Daarom was mijn interesse meteen zo groot en mijn besluit dus ook snel gemaakt. Ik ben sinds enkele jaren alleenstaande en moeder van drie prachtige, ondertussen volwassen zonen. Straks zijn ze het huis uit en dan wordt dat huis met die grote tuin te groot voor mij alleen. Een nieuw, kleiner huis op een ideale locatie kon ik niet afslaan.”

Waarom heb je niet gekozen voor een appartement, maar voor een woning?
“Omwille van mijn beroep heb ik altijd gezegd dat ik nooit in een mede-eigendom zou gaan wonen. Toch had ik in mijn achterhoofd dat ik het ‘op mijn oude dag’ wel zou overwegen. Enkel en alleen als ik een interessant project zou vinden waar ook huizen in verwerkt werden. Ik heb voor een huis gekozen omdat ik altijd in een huis gewoond heb en ook voor meer privacy. In een huis heb ik meer vrijheid: ik kan binnen en buiten lopen zonder via een lift of een gemeenschappelijke gang te moeten gaan. Ook het feit dat ik een tuintje heb, was een héél belangrijke factor voor mij.”

Wat trekt jou specifiek aan in Hof Van Roey?
“Misschien kan je de vraag anders stellen: wat trok mij niet aan? Zijn er negatieve punten? Voor mij niet. Het project is ideaal gelegen voor iemand die hopelijk het geluk mag hebben om ouder te worden. Winkels, bussen, uitgaansleven,… bevinden zich allemaal op wandelafstand. Het totaal concept vind ik ook geweldig. Ik was er meteen van overtuigd dat het project een paradepaardje zou worden voor Van Roey Vastgoed door de historiek die achter Hof Van Roey schuil gaat. Last but not least trok de duurzaamheid van dit project mij sterk aan. Dit project wordt gebouwd volgens de nieuwe normen van 2021. Dit is een zeer belangrijke troef in het kader van de milieuwetten, die ik toch ook zeker belangrijk vind. Het project kwam eigenlijk enkele jaren te vroeg, maar het was nu of nooit. Hoe langer ik nadenk over mijn keuze, des te meer ben ik ervan overtuigd dat dit één van de beste beslissingen van mijn leven is. Het geeft een enorm gevoel dat ik het project uit de grond zie verrijzen. Elke keer besef ik meer en meer ‘dit is het’. Ik ben er zeker van dat ik daar heel gelukkig ga zijn.”

Terug naar het nieuwsoverzicht