14/10/2016

Maak je tuin herfstklaar

Tip 1: Moestuin
Denk niet dat je geen moestuin meer kan onderhouden wanneer de zomer gedaan is. De herfst is het ideale seizoen voor groenten als winterpeen, spinazie, veldsla en andijvie. Ook pompoen, bietjes en selder zijn ideaal om in dit seizoen te planten!

Tip 2: Verwelkom vogels
In de herfst gaan deze dieren op zoek naar een nieuw winterverblijf. Om die aanpassing voor hen wat gemakkelijker te maken, kan je een vogelhuisje ophangen. Hou er rekening mee dat het hout niet te dik of te dun is (minimaal 1,5 centimeter). Om zo weinig mogelijk last te hebben van zon of regen, kan je het huisje best met de opening naar noordoosten of zuidoosten hangen. Wil je de nieuwe bewoners extra verwennen? Zorg dan voor een voedertafeltje. Zeker wanneer het gaat vriezen.

Tip 3: Zorg voor je gazon
Herfst betekent regen en kou. Je gazon kan dus wel wat extra verzorging gebruiken. Hoe pak je dit best aan? Zorg er ten eerste voor dat er zo weinig mogelijk bladeren op je gazon liggen. Vergeet ook niet om het eind oktober een laatste keer te maaien. Maar niet te kort. Zonlicht wordt makkelijker opgenomen door langer gras. Dit zorgt ervoor dat mos en onkruid weg blijven.

Tip 4: Breng kleur en sfeer
Iedereen kent het wel: de pompoenen in de tuin die gebruikt worden als sierstuk. Leg ze op je tuintafel of in een ander hoekje van de tuin om wat meer kleur te geven. Droogboeketten aan de deuren, muren of schutting zijn ook erg leuk. Om die nog te  maken, haal je de droge bloemen uit je uitgebloeide planten. Zo krijgen de nieuwe knoppen de kans om te bloeien. Hang deze bloemen ondersteboven weg en voilà: klaar is je droogboeket.

Tip 5: Snoeien!
Last but not least: als je wil dat je struiken en hagen de winter overleven zonder een gelige gloed, kan je ze best nog even snoeien.

 

© Bron afbeeldingen: Pinterest

Terug naar het nieuwsoverzicht