26/03/2018

Maak je badkamer kindvriendelijk

De badkamer is een drukbezochte ruimte in je woning. Het is een plek waar kinderen veel plezier kunnen beleven: spetteren in bad, op kastjes klimmen,... Maar wees voorzichtig want een ongelukje is snel gebeurd. Wij geven je graag wat tips om je badkamer kindvriendelijk te maken.

Een veilig gevoel?

Voorkom eerst en vooral dat je kinderen ergens op klimmen door een opstapje te voorzien. Op die manier kunnen ze ook in de spiegel kijken tijdens het tanden poetsen. Om de veiligheid van je kids extra te garanderen kan je ook rubbers op de hoeken van je meubels aanbrengen. Minder blauwe plekken gegarandeerd. Kan je nog iets veranderen aan je kranen? Kies dan voor een thermostatische kraan. Deze gaan niet boven 38°C dus kunnen je kleintjes hun handen niet verbranden. Maak je bad of douche minder glad door gebruik te maken van een antislipmat. Elektrische toestellen zoals een stijltang of haardroger berg je best op op hoogte of ergens anders waar de kinderen niet zomaar aan kunnen.

Perfect georganiseerd

Om ruzie over spullen te voorkomen, kan je personaliseren. Ofwel laat je namen borduren op handdoeken, wasmanden, toiletzakken,... Wat je ook kan doen is voor ieder kind de spullen in een andere kleur kopen. Zo weten ze altijd gelijk wat van zichzelf is. 

Decoreer

Dit kan op veel verschillende manieren. Je kan kiezen voor speeltjes voor in bad, maar ook voor accessoires. Bijvoorbeeld een wasmand met een figuur, stickers voor aan de spiegel, een leuk douchegordijn en noem maar op.

Veel succes!

© Bron afbeeldingen: Pinterest

Terug naar het nieuwsoverzicht