12/07/2017

Lokeren: Kopers op zoek naar levenskwaliteit

Een gezonde mix van mensen uit alle leeftijden, zo vat vastgoedmakelaar Elsy Scheire van ANIMMO het profiel van de Hoedhaarkoper samen. Mensen uit het middensegment van de samenleving, die woonkwaliteit op prijs stellen. Rustzoekers die houden van groen, maar toch vlakbij het stadscentrum willen wonen. We stellen er twee aan u voor. 

Hendrik De Beule en Kristel Willocx, afkomstig uit Zele maar al 17 jaar trouwe Lokeraars, waren op zoek naar een goede vastgoedinvestering. Ze wonen nu in de Sint-Jozefstraat, waar Kristel een boekhoudkantoor runt. “Via Elsy van ANIMMO zijn we in Hoedhaar terechtgekomen”, vertelt Hendrik. “Het hele concept en de ligging van Hoedhaar spraken ons meteen aan. We hebben één van de dakflats in de Parkappartementen gekocht. Kristels moeder woont in haar eentje op een appartement in Zele. Zij gaat in de flat komen wonen. Zo hebben we haar dichterbij. Twee van onze drie kinderen lopen school in het Sint-Lodewijkscollege. Die kunnen oma vaak gaan bezoeken, want hun school is vlakbij. We zien onszelf nog op Hoedhaar wonen, als we met pensioen zijn. Of één van onze kinderen, als opstap naar een eigen huis.”

De kwaliteit en de afwerking van de appartementen speelde ook een rol in Hendriks keuze. “Ons dakappartement heeft een groot zonneterras, en een prachtig uitzicht op het park. En toch kunnen we na een korte wandeling op de Markt staan.”

Boodschappen te voet doen
Felix Van Brussel en Marie-France Cools hebben een parkappartement gekocht op de eerste verdieping, met drie slaapkamers. Ze gaan er zelf in wonen. Felix is gepensioneerd postbode, Marie-France werkt nog parttime. “We hebben ons huis in de Hoogstraat verkocht, omdat er te veel kosten aan kwamen. We hebben verschillende huizen bekeken, maar we hebben voor Hoedhaar gekozen”, vertelt Felix. 

“Het park was heel belangrijk in onze keuze. We kijken uit op groen, niet op een woonblok. En we zitten op wandelafstand van het centrum. We hebben er bewust voor gekozen om geen auto te hebben, maar vanuit Hoedhaar kunnen we al onze boodschappen te voet doen.” “Ik ga mijn grote tuin wel wat missen”, geeft Felix toe. “Maar er zijn volkstuintjes hier vlakbij, en we hebben een mooi uitzicht op groen dat we zelf niet hoeven te onderhouden.”

Rustzoekers
“Geen enkel ander nieuwbouwproject in Lokeren heeft evenveel groen”, beklemtoont Elsy Scheire. “Hoedhaar trekt 
vooral rustzoekers aan, op zoek naar groen en ruimte, die heel hoge comforteisen stellen aan hun woning. De woonkwaliteit is hoog, de appartementen zijn ruim: zelfs een appartement met één slaapkamer is 83m² groot. Alle appartementen trekken veel licht, hebben een open uitzicht en één, twee of drie slaapkamers. De verkoop van de parkappartementen loopt als een trein. Daarnaast zijn er op Hoedhaar nog enkele energiezuinige woningen met een 
stadstuin, drie slaapkamers en een private parkeerplaats te koop.”

Ook ERA Wonen Waasland is aangesteld als makelaar voor Hoedhaar. Hoedhaar heeft unieke troeven, die je ergens anders niet zo gauw vindt, beklemtoont Matthias Lambrecht. “De uitgestrekte groene ruimte van het park is een enorme troef. Kopers stellen ook het eigentijdse concept van de woningen en appartementen op prijs, met veel licht en ruimte. De materialen zijn van goede kwaliteit, en de afwerking is heel degelijk. Hoedhaar trekt voorts vrij veel investeerders aan, die een rendement tussen de 3 en de 4 procent krijgen, wat veel is in deze tijd. De prijzen in Hoedhaar liggen lager dan in de regio’s Gent en Antwerpen. Je krijgt hier dus meer waar voor je geld dan elders: meer ruimte, betere materialen, een fijnere afwerking. En toch ben je vanuit Lokeren snel in Gent of Antwerpen. Wat verder nog een sterk punt is: de flexibele aanpak van projectontwikkelaar Van Roey Vastgoed, die echt wel openstaat voor vragen en voorstellen van de kopers.”

Terug naar het nieuwsoverzicht