22/11/2016

Lanceringsavond De Nieuwe Dokken lokt 600 mensen naar de bioscoop!

 

Maandagavond 21 november werd het Gentse woonproject De Nieuwe Dokken voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. Maar liefst drie keer vulde het project de Kinepolis in Gent met ruim 600 geïnteresseerden. 

De Nieuwe Dokken: een nieuw stukje Scandinavië in Gent
De nadruk in deze nieuwe woonwijk ligt op beleving en duurzaamheid. De Nieuwe Dokken situeert zich tussen de Schipperskaai en de Koopvaardijlaan, aan de oostzijde van het Handelsdok. Wonen aan het water, zicht over de stad en de zuidwest-oriëntatie zijn enkele belangrijke troeven van het project. De Nieuwe Dokken belooft een nieuw stukje Scandinavië in Gent te worden.

Meer dan 400 appartementen en woningen
In totaal komen meer dan 400 appartementen en gezinswoningen voor alle leeftijden. Er zal keuze zijn uit luxueuze penthouses, compacte appartementen en gezinswoningen. Daarnaast is er ruimte voorzien voor buurtondersteundende functies zoals een koffiebar, kantoren,... Daarenboven komt er een basisschool, een kinderopvang en talloze recreatiemogelijkheden omringd door water en groen. Wil jij jouw stukje Kopenhagen in Gent ontdekken? Surf dan snel naar www.denieuwedokken.be en maak je keuze! 

Grensverleggende duurzaamheid
De Nieuwe Dokken is een project in samenwerking met SOgent en de stad Gent. Het projectvoorstel waarmee Vanhaerents Development, Re-Vive en Van Roey geselecteerd werden uit meer dan 13 kandidaten ligt volledig in lijn met de ambities die ook de stad Gent heeft op het vlak van duurzaamheid.

Om dat duurzame karakter extra in de verf te zetten werd een film gedraaid waarin de jonge componist en pianist Mirek Coutigny op een vlot door de buurt drijft terwijl hij op een vleugelpiano speelt. Een knipoog naar Greenpeace, dat eerder een gelijkaardige video met de Italiaanse componist Ludovico Einaudi draaide. “Met dat filmpje klaagt Greenpeace de klimaatverandering aan en de rol van de mens daarin”, zegt Wouter Demuynck, CEO van projectontwikkelaar Schipperskaai Development. “Met ons filmpje en met ons project willen we een antwoord bieden op die oproep.”

Samenhangende architectuur met maritieme elementen
Het creëren van een project met een internationale uitstraling vergt ook op het vlak van architectuur serieuze inspanningen. Stéphane Beel Architects is de trekker van het masterplan samen met BLAF-architecten. De andere architecten zijn Onix, denc!-studio, Maat-ontwerpers en ELD partnership. Elk gebouw op De Nieuwe Dokken is uniek en krijgt een eigen naam die verwijst naar de vroegere maritieme geschiedenis.

Blijf op de hoogte
Kon je er niet bij zijn op de lancering? Schrijf je dan snel in voor meer info op www.denieuwedokken.be. Zo blijf je op de hoogte en hoef je niets te missen van dit nieuwe project.

Terug naar het nieuwsoverzicht