06/02/2017

Kopen op plan: de feiten op een rijtje

Kopen op plan zit in de lift. Het gebeurt regelmatig dat nieuwbouwprojecten volledig verkocht zijn nog voor de eerste steen wordt gelegd. Op plan te kopen biedt dan ook heel wat voordelen.

De voordelen van kopen op plan op een rijtje:

  • Het is handig! Je hoeft zelf geen aannemer te zoeken en de opvolging van de verschillende bouwfases wordt voor jou verzorgd. Geen nood aan continue controle op de werkzaamheden.
  • Je krijgt maatwerk. Als koper kan je mee de indeling van je huis of appartement bepalen en in alle vrijheid materialen kiezen voor de afwerking. Een woonst volgens jouw smaak en wensen, zonder veel tijd te verliezen.
  • Kies je voor een partner als Van Roey Vastgoed, dan heb je slechts één aanspreekpunt voor de volledige realisatie en afwerking van jouw nieuwe thuis.
  • Meestal krijg je vanaf het begin een overzicht van het budget en de (meer)prijs voor de afwerkingsmogelijkheden. Op basis daarvan kan je dan beslissingen maken.
  • Als particulier geniet je wettelijke bescherming bij de beslissing om op plan te kopen. De woningbouwwet, beter bekend als de wet Breyne, biedt je een uitgebreide bescherming op verschillende vlakken. Ze is dwingend, wat betekent dat men er niet kan van afwijken. De wet beoogt een volledige en correcte informatieverstrekking aan de toekomstige eigenaar.

Heel wat voordelen dus!

Terug naar het nieuwsoverzicht