06/09/2016

Investeren in Hoedhaar? Lees hier waarom Mark Merckpoel en Lieve Vervaet ervoor gekozen hebben.

Mark Merckpoel en Lieve Vervaet hadden dertig jaar lang een zaak in Eksaarde. In 2001 waren ze aan een uitdaging toe. Ze kochten een oude school in Neuviale-Parisot in Frankrijk en renoveerden het tot “Le Couvent de Neuviale” waar ze vijf gastenkamers aanbieden. In 2015 verkochten ze hun woning in Eksaarde met de bedoeling om het geld te investeren in een nieuwbouwproject. En dat project is Hoedhaar geworden.

Je woont in het buitenland. Heb je nog een band met Lokeren?
“Natuurlijk! Op de eerste plaats houden we een warm contact met onze twee kinderen, Linde en Lander. We hebben hier ook onze familie, veel vrienden en kennen heel wat mensen. Dat komt doordat we 30 jaar lang onze zaak Foto Merckpoel in Eksaarde hadden. We zakken regelmatig af voor een bezoekje.”

Hoedhaar biedt verschillende woonvormen. Vanwaar de keuze voor een muurwoning?
“Toen we ons huis in 2015 verkochten was het idee aanvankelijk om een appartement op plan te kopen. Ons probleem was dat we moeilijk een beeld konden vormen van de binnenafwerking die we zouden krijgen. Samen met Elsy van Animmo Lokeren hebben we een drietal woningen in Hoedhaar bezocht. We waren meteen gecharmeerd door het concept van de muurwoningen. De dakvormen refereren naar de oude fabriekssite en dat vinden we een mooie link met het verleden. Toen we één van de bijna afgewerkte woningen bezochten, waren we onder de indruk van de mooie lichtinval en het ruimtelijke gevoel. Het tuintje met aparte tuinberging is een pluspunt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om met de fiets via het park langs het privatief tuinpoortje naar binnen te gaan. Dit is voor ons een grote troef!”

Zou je je kunnen voorstellen dat je zelf op Hoedhaar komt wonen?
“Reeds vijf jaar baten we in Neuviale-Parisot onze chambres-d’hôtes uit. Dit geeft ons veel voldoening en ondertussen zijn we erg gehecht aan hetgeen we daar hebben opgebouwd. Natuurlijk vinden we wel dat het project veel troeven heeft. We zijn overtuigd van de prijs-kwaliteit en hebben de knoop snel doorgehakt.”

Waarom hebben jullie voor Hoedhaar gekozen?
“Hoedhaar ligt dichtbij het centrum van Lokeren en ook scholen, winkels en cultureel centrum bevinden zich op wandelafstand. De autosnelweg is vlot bereikbaar. Daarnaast is de woning gelegen in het park en dat zorgt natuurlijk voor veel groen. Ook parkeren aan de woning is nooit een probleem aangezien elk huis een eigen parkeerplaats heeft. Bovendien is Hoedhaar een investering met een goed rendement.”

Op de foto links zie je Mark en Lieve in Frankrijk. Klik hier meer informatie over de chambres d’hôtes.

Terug naar het nieuwsoverzicht