30/06/2017

Hou je huis koel in de zomer

De hitte is misschien weer even verdwenen, maar de vakantie is wel begonnen. Natuurlijk hopen wij terug op geweldig zonnig weer en daarom geven we je alvast een aantal tips om je huis koel te houden op warme dagen.

De belangrijkste regel is: ramen, rolluiken en gordijnen open wanneer het afkoelt, gesloten wanneer het warm is. Geen gordijnen of rolluiken? Kleef dan aluminium folie of zonwerende folie op het raam. Aluminium kleef je best langs buiten omdat het op die manier het zonlicht weerkaatst. Zonwerende folie is duurder, maar ook duurzamer. Bovendien laat het ook het daglicht nog gewoon binnen. 

Je kan ook je eigen airco ontwikkelen door bijvoorbeeld een kom ijsblokjes voor je ventilator te plaatsen of hang natte lakens voor je raam waneer de lucht buiten afgekoeld is. Omdat de lucht in aanraking komt met iets koud, wordt deze valzelf ook frisser.

Warmte stijgt naar boven dus vaak is het op je kamer nog warmer. Om hier verkoeling te zoeken, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan je bed naar beneden halen, maar dat is niet altijd simpel. Een andere oplossing kan zijn dat je je kussen in de vriezer legt. Zorg wel dat je het inpakt zodat het niet nat kan worden. Daarnaast is het een optie om je lakens op te hangen in de koelste ruimte van je huis, bijvoorbeeld in de kelder. Leg ze net voor het slapengaan terug op bed en hopelijk kan je genieten van een frisse nacht. 

Terug naar het nieuwsoverzicht