11/04/2018

Het ideale moment om je terras een opknapbeurt te geven

De lente is helemaal in het land. Het wordt hoog tijd dat we ons terras weer kunnen gebruiken. Lees hier wat je zeker moet doen.

1. Poetsen
Na de herfst en de winter is je terras meestal niet meer helemaal proper. Zowel de meubels als het terras zelf kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.

Je gifgroene tegels maak je best proper met een half-half mengeling van water en azijn. Sproei dit op je terras met een gieter, laat een kwartier intrekken en schrob vervolgens schoon met een harde borstel.

Tegels proper? Ga dan verder met de meubels. Heb jij gekozen voor steigerhout? Perfect, dan moet je hier eigenlijk niets aan doen. Bij teakhout heb je hoogstwaarschijnlijk wel een sopje met groene zeep en een zachte borstel nodig om het vuil weg te krijgen. Aluminium meubels? Hopelijk heb je ze tijdens de winter in je tuinhuis gezet tegen het roesten. Haal ze dan nu terug naar buiten. Kunststof stoelen op je terras? Poetsen met wat zeep en een spons en voilà, genieten maar!
 

2. Verlichting
Tegen de zomer worden de warme avonden langer en dus is wat licht op je terras wel handig. Kijk zeker even na of alles nog werkt en vervang indien dat niet het geval is.
 

3. Aankleding
Praktisch is je terras nu helemaal in orde, maar het kan altijd wat aankleding gebruiken voor de gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen, kaarsen, kussens, dekens, planten,...

© Bron afbeeldingen: Pinterest

 

Terug naar het nieuwsoverzicht