20/07/2018

Een ware upgrade voor je interieur

Zoals je zeker al gemerkt hebt, schrijven we in onze nieuws items regelmatig berichtjes die te maken hebben met de inrichting en de sfeer in je woning. Zo kan je een leefruimte omvormen tot een plek waarin je tot rust komt, een decor dat rechtstreeks uit de boekjes lijkt te komen.

Er zijn duizenden tips om je interieur aan te passen aan je eigen stijl en deze zijn voor iedereen uiteraard verschillend. Graag lijsten wij wat algemene zaken op.

Heerlijke geuren die gezelligheid creëren
We beginnen hier direct met een buitenbeentje.  Met geurtjes kan je alle kanten uit en …. ze komen nauwelijks aan bod in de interieurboekjes! Er bestaan veel verschillende mogelijkheden om verstuivers in je woning te plaatsen en de geurtjes zijn eindeloos.   Ieder kiest zijn eigen smaak. Om een meerwaarde in je interieur te creëren is regelmatig afwisselen de boodschap.

Opgelet, een gouden regel die altijd geldt: overdaad schaadt

Vergeet de plantjes niet
Zelfs in een strak interieur of bij bewoners die absoluut geen groene vingers hebben, kunnen planten gewoon tof zijn.  Er zijn zo veel verschillende kamerplanten die heel gemakkelijk in onderhoud zijn. Bovendien zorgen ze voor een frisse tint en een levendige sfeer in huis. Een boeketje bloemen in één kleur past ook in iedere woonkamer.

Licht licht licht licht…
Als je weinig licht in je woning hebt, is het aan te raden om met wittinten en lichte kleuren te werken. Lichte kleuren maken je interieur ruimer. Kies dezelfde lichte kleur voor je wanden en je vloeren. Dit geeft een verruimend effect. Ook spiegels kunnen hier soelaas brengen.

Liever wat meer ruimte?
Het is een algemene tendens dat we steeds kleiner gaan wonen.

Om toch een ruim gevoel te creëren in je leefruimte is het aan te raden om meubels en accessoires slim te selecteren. Kies heel bewust voor compacte meubels en zorg dat er steeds voldoende ruimte is om je tussen de meubels te bewegen. Zorg voor een blikvanger in je woning en hou het interieur er rondom sober.

Hier verwijzen we graag terug naar de spiegel, die niet alleen voor licht, maar ook optisch voor meer ruimte zorgt.

Indien je deze metamorfose van je interieur graag budgetvriendelijk wil houden kan je gerust gaan snuisteren in vintage shops of kringloopwinkels. 

Veel succes!

© Bron afbeeldingen: Pinterest

Terug naar het nieuwsoverzicht