28/04/2017

De perfecte zetel vinden

De zetel... Een heel belangrijk meubel in je woonkamer. Iedereen ploft er na een drukke werkdag al eens graag in de zetel. Om TV te kijken, een boek te lezen of gewoon om te relaxen. Daarom moet je heel goed nadenken over welke zetel het best bij je past? Er zijn vijf belangrijke punten om rekening mee te houden.

 1. Formaat bepalen 
  Laat je niet vangen door de grootte van een showroom. Je denkt misschien dat je de perfecte zetel koopt, maar wanneer je thuis komt, blijkt je eigen woonkamer is toch kleiner dan de showroom. Om dit te voorkomen meet je best de ruimte vooraf even op. Je kan ook plannen en foto's meenemen om te tonen aan de verkopers. Wat je ook kan doen, is met kartonnen dozen in je woonkamer even kijken wat de maximale grootte van je nieuwe zetel mag zijn.
   
 2. Materiaal
  Voor veel mensen is de keuze snel gemaakt: lederen zetels, want die zijn vlek- en stofbestendig. Heb je eigenlijk liever stoffen zetels omdat deze een knusser en warmer gevoel geven? Wees dan niet bang om daarvoor te kiezen. Tegenwoordig bestaan er vlekbestendige stoffen. Uiteindelijk is het dus een kwestie van persoonlijke smaak!
   
 3. Zithoogte, zitdiepte en armhoogte
  Zit je graag rechtop in de zetel of ga je liever liggen? Wanneer je graag rechtop zit en vaak gasten ontvangt, kan je best kiezen voor een ondiepe zetel met een hogere armleuning. Mensen die minder goed te been zijn kiezen ook beter voor een ondiepe, hogere zetel zodat het makkelijker is om recht te komen. Als je graag met je voeten in de zetel ligt, kies je beter voor een diepe zetel met een lagere armleuning. 

  Noot: Zithoogte is de afstand van de vloer tot de bovenkant van het kussen. Zitdiepte is de afstand van de voorkant tot de rugsteun.
   
 4. Vulling
  Fabrikanten kunnen gebruik maken van verschillende soorten vulling. natuurlijk bestaat er vulling van betere kwaliteit, zoals koudschuim of traagschuim. Daarnaast is er vulling die ervoor zorgt dat een zetel sneller inzakt wanneer die veel gebruikt wordt. In deze modellen wordt gebruik gemaakt van polyether en polyurethaan. De inzakkingen kunnen al optreden in minder dan 5 jaar. Kijk dus bij het aankopen van de zetel zeker na welke vulling gebruikt werd. 
   
 5. Kleur 
  Wanneer je wil dat de zetel een echte blikvanger in de kamer wordt, is het misschien wel leuk om een opvallende kleur te kiezen. Zorg er dan wel voor dat de rest van de kamer sober blijft. Wil je je ruimte wat drukker aankleden? Kies dan voor een neutrale kleur zoals grijs, zwart, beige,...

© Bron afbeeldingen: Pinterest

Terug naar het nieuwsoverzicht