07/08/2017

Aanpassingen die de waarde van je woning maar weinig doen stijgen

Wil je de waarde van je huis verhogen? Er zijn interessante investeringen die de waarde ook effectief doen stijgen, maar er zijn er ook veel die dat niet doen. Lees er alles over in dit artikel. 

Groot huis in een kleine buurt
Als je als huiseigenaar verbeteringen uitvoert aan je woning moet je ervoor zorgen dat die binnen de normen van de buurt vallen. De aanpassingen zulllen de waarde van je huis wel doen stijgen, maar als er een te groot contrast is met de woningen in de buurt, zijn die aanpassingen niets meer waard... Kijk dus eerst naar de omgeving voor je grondige verbouwingen uitvoert.

Halve upgrade
Sommige huiseigenaars passen één ruimte aan naar een hoger niveau. Er wordt bijvoorbeeld een nieuwe moderne keuken geplaatst, maar de badkamer dateert nog van de jaren '80. Je zou denken dat de waarde van het huis dan stijgt, maar niets is minder waar. Indien de aanpassingen doorheen heel het huis naar hetzelfde niveau getild worden, stijgt de waarde natuurlijk mee.

Onzichtbare aanpassingen
Je huis beter bewoonbaar maken met zaken die niet meteen opgemerkt worden, doet de waard van de woning jammer genoeg niet stijgen. We hebben het dan over zonnepanelen, elektrische rolluiken of een domotica systeem. Al deze snufjes kunnen nuttig en comfortabel zijn, maar doen de waarde van je woning niet meteen stijgen.

Zwembad
Een zwembad is leuk, maar niet altijd een toegevoegde waarde bij de verkoop van je woning. Veel potentiële kopers vinden een zwembad gevaarlijk voor kleine kinderen en te duur om te onderhouden. 

Te veel muren neerhalen
Open ruimtes zijn geweldig, maar wanneer je te veel muren of de verkeerde muren neerhaalt, kan je huis juist kleiner lijken. Denk dus goed na voor je begint te breken!

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht